Armata lui Putin nu mai poate folosi linia ferată care leagă Crimeea de Ucraina

11 Aug. 2022, 05:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Aug. 2022, 05:19 // Actual //  Lupu Eduard

Civile Militare din Herson, a anunțat miercuri, 10 august, că forțele rusești nu mai pot folosi linia de cale ferată care leagă Crimeea de această regiune din sudul Ucrainei, ocupată încă de la începutul războiului, relatează CNN.

”Aceasta este ramura care a trecut prin Kalanchak, Brilivka până la gara Oleshki și peste podul de cale ferată până la Herson”, a spus el, adăugând că o altă rută era de la Crimeea la Melitopol.

”Acolo, ocupanții livrau trenurile de cale ferată și le descărcau puțin mai departe, dincolo de Novooleksiivka, în districtul Henichesk. Un alt convoi cu echipamente și muniții a fost distrus acolo ieri”, a adăugat el.
În zona Henichesk, marți au avut loc explozii, potrivit CNN.
Forțele ucrainene – avioane de luptă, rachete și rachete cu rază lungă de acțiune – se concentrează de mai bine de o lună pe lovirea liniilor de aprovizionare rusești, a centrelor de comandă și a proviziilor de muniție din Herson.

Forțele terestre rusești depind de legăturile feroviare pentru a transporta blindate și muniții.

Locuitorilor din Melitopol nu li se mai permite să părăsească orașul
În orașul vecin Melitopol, ocupat de ruși, primarul Ivan Fedorov a declarat că rezistența și atacurile continuă, în timp ce trupele ocupanților sunt întărite.

”În ultimele săptămâni, ocupanții au dus o cantitate mare de echipamente pe malul estuarului de la Radivonivka, precum și pe malul Mării Azov, lângă Kirilivka”, a precizat edilul, care nu se mai află în oraș.

Potrivit lui Fedorov, forțele ruse îi împiedică pe oameni să părăsească Melitopolul și îi forțează să își trimită copiii la școli susținute de Rusia.

”Ocupanții folosesc mai multe metode pentru a-i obliga pe părinți să-și trimită copiii la școli pentru a studia conform programei rusești. Ocupanții au raportat că, începând cu 1 septembrie, nu vor lăsa copiii să iasă în afara teritoriului ocupat. Părinții care își aduc copiii la școală vor primi 10.000 de ruble ca ajutor financiar de la ocupanți”, a mai spus primarul.
Jurnaliștii CNN au subliniat că nu pot verifica acuzațiile oficialului ucrainean.

Realitatea Live

26 Sept. 2022, 17:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Sept. 2022, 17:55 // Actual //  Lupu Eduard

Analiștii occidentali nu cred că Vladimir Putin își va duce la capăt amenințările cu folosirea armelor nucleare, în contextul răzbiului din Ucraina. Aceștia cred că dictatorul de la Kremlin nu va fi lăsat de aliații săi să folosească armele de distrugere în masă. Ei cred că este vorba despre o cacealma prin care Putin încearcă un nou șantaj la adresa țărilor occidentale, după amenințarea cu tăierea gazelor care nu a mers foarte bine.

Mai mulți analiști consideră că Vladimir Putin joacă la cacealma atunci când amenință cu folosirea armelor de distrugere în masă. Tot în acest context prezintă și mobilizarea celor 300.000 de rezerviști ruși care urmează să fie trimiși în război, pe frontul din Ucraina.

Experții cred că este reacția unui lider care minte sau care nu înțelege în ce situație se află. Aceștia sunt de părere că aliații săi nu l-ar lăsa să folosească armele nucleare și să pună în pericol inclusiv existența statului rus.

Peter Duncan, profesor la Școala de Studii Slave și Est-Europene de la University College London (UCL), este de părere că aliații lui Putin l-ar elimina înainte ca acesta să-și pună în practică amenințările cu folosirea armelor nucleare. În opinia sa, Putin este rupt de realitate, când face se folosește de amenințarea nucleară.

„Pur și simplu nu înțelege nici Rusia, nici ceea ce gândesc oamenii în străinătate, cu alte cuvinte de pretutindeni. Și de aceea fac greșeală după greșeală”, a declarat Peter Duncan.

Profesorul britanic este de părere că acest lucru se datorează în parte faptului că aliații lui Putin și propriul său serviciu de securitate se tem de el și îl induc în eroare. Aceștia îi prezintă o altă situație de fapt decât cea reală, astfel că Putin nu are informații corecte despre ceea ce se întâmplă pe teren în Ucraina.

„Oamenilor le este frică să-i spună adevărul. În special, FSB – Serviciul de Informații al Rusiei – se teme să-i spună adevărul, așa că el nu știe ce se întâmplă”, spune Peter Duncan.

Expertul crede că aliații lui Vladimir Putin vor interveni înainte ca acesta să apese butonul nuclear și probabil chiar îl vor elimina, dacă va încerca să meargă până la capăt. În acest scenariu, profesorul crede că aceștia „ar trebui să atragă oameni din FSB care să-i ajute să-l omoare pe Putin”.

„Încă cred că, dacă Putin ar începe să folosească arme nucleare, sau dacă i-ar ordona lui Șoigu (ministrul Apărării) și Gherasimov (șeful Statului Major al Forțelor Armate) să folosească arme nucleare, nu să le desfășoare, ci să le folosească undeva în Ucraina, cred că este foarte probabil ca [ei] să refuze și apoi să fie nevoiți să meargă împotriva lui Putin și să-l omoare pentru că nu ar fi ascultat de un ordin”, a detaliat Duncan, după cum relatează publicația spaniolă 20 Minutos, conform Rador.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău