Armata rusă rămâne fără soldați. Salarii de până la 6.000 de dolari pentru rușii care se înrolează

15 Iul. 2022, 05:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iul. 2022, 05:02 // Actual //  Lupu Eduard

Drept consecință a pierderilor masive de trupe din Ucraina, Moscova a decis înrolarea unor noi soldați în încercarea de a continua eforturile de război. Astfel, Rusia a cerut celor 85 de regiuni federale ale sale, inclusiv Sevastopolul și Crimeea, regiuni ocupate, să creeze „batalioane de voluntari”.

În mod normal, un batalion este format din 300 până la 800 de militari. În urma unui mic calcul, rezultatele lui arată că Putin vrea să adune o mică armată formată din cel mult 70.000 de militari. Liderul rus are de gând să îi atrage cu salarii mari și stimulente. Într-un comunicat emis de ISW, Institutul pentru Studiul Războiului, este susținut faptul că batalioanele nu vor avea mai mult de 400 de oameni. Astfel, numărul total al recruților va fi mai mic decât cel estimat inițial.

Război în Ucraina. Ce trebuie să facă fiecare regiune

Fiecare zonă trebuie să asigure cel puțin o unitate cu voluntari, bărbați până la 50 de ani, chiar și 60 de ani pentru unele specialități militare speciale, pentru contracte de șase luni. Ulterior, Federația Rusă va oferi o primă imediată de înrolare care se ridică în medie la 200.000 de ruble, aproximativ 3.400 de dolari.

Mai mult decât atât, salariile oferite de Moscova sunt începând cu 220.000 și ajung până la 350.000 de ruble pe lună. Asta înseamnă aproximativ 3.750 suma minimă și până la 6.000 de dolari salariul maxim.

Mass-media rusă a confirmat deja crearea sau desfășurarea unor batalioane de voluntari în Kursk, Regiunea Primorskyi, Republica Bashkortostan, Republica Chuvahia, Cecenia, Republica Tatarstan, orașul Moscova, Perm, Nijni Novgorod și regiunile Orenburg la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie. Oficialii din regiunea Tyumen au anunțat formarea de unități de voluntari  pe 7 iulie.

Oricum, se pare militarii vor fi instruiți timp de o lună de zile înainte de a pleca spre Ucraina. În dimineața zilei de 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat ceea ce a numit el operațiune militară de denazificare a Ucrainei. Astfel, mai multe regiuni au fost bombardate. După 141 de zile de război, Putin nu cedează și continuă să atace Ucraina.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 06:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 06:04 // Actual //  Lupu Eduard

​Jurnalistul de investigații bulgar Christo Grozev, investigatorul principal pentru Rusia al grupului, afirmă că este nevoit să se mute din Austria din cauza amenințării pe care o reprezintă serviciile secrete ruse în această țară, relatează The Moscow Times.

El a anunțat acest lucru într-un interviu acordat cotidianului vienez Falter.

„Suspectez că în oraș există mai mulți agenți, informatori și acoliți ai rușilor decât polițiști”, a afirmat el cu privire la capitala austriacă.

El a mai spus că a fost nevoit să își anuleze întoarcerea în Austria după ce mai multe surse ale sale din comunitatea de informații i-au spus că ar fi în pericol dacă face acest lucru. În prezent el se află într-o vizită în Statele Unite.

Jurnalistul bulgar a locuit de aproape 20 de ani la Viena, unde beneficia de protecţia serviciilor de securitate austriece.

Investigațiile de anvergură la care a participat Christo Grozev

În calitate de investigator principal pentru Rusia, Grozev a jucat un rol esențial în anchetele despre presupusa implicare a serviciilor secrete ruse în otrăvirea în Marea Britanie a fostului spion rus Serghei Skripal şi a opozantului rus Alexei Navalnîi în timpul unui zbor în Siberia.

El a participat, de asemenea, la investigaţiile care au identificat doi militari ruşi care ar fi avut legătura cu doborârea în 2014 a unui avion al Malaysia Airlines în estul Ucrainei, în care au murit 298 de persoane.

În luna noiembrie a anului trecut Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas, a fost condamnat la închisoare pe viață în Olanda pentru rolul său în doborârea avionului. Alături de acesta au mai fost condamnați un fost agent de informații rus și un alt lider al separatiștilor din estul Ucrainei.

Este puțin probabil ca vreunul dintre ei să fie vreodată extrădat de Rusia justiției olandeze.

Jurnalistul bulgar a fost dat în urmărire de Rusia în timp ce locuia în Austria

Grozev a fost dat în urmărire de Rusia în data de 26 decembrie a anului trecut, o măsură despre care afirmă că Moscova nu a justificat-o în vreun fel.

„Încă nu am nicio informaţie cu privire la motivul pentru care sunt căutat, iar singura explicaţie vine de la agenţia de presă de stat RIA Novosti, care susţine că aş fi răspândit ştiri false despre armata rusă”, a declarat el într-un interviu acordat la începutul acestui an.

El a afirmat însă că a fost inclus probabil pe lista neagră a Kremlinului după ce în una din anchetele sale recente i-a identificat pe cei 33 de militari ruşi care ghidează rachetele lansate împotriva unor ținte civile din Ucraina.

Autoritățile ruse au interzis site-ul de investigații Bellingcat la jumătatea lunii iulie, măsură ironizată de fondatorul său la momentul respectiv din moment ce el nu are niciun fel de prezență juridică sau financiară în Rusia.

„În acest caz, problema protecţiei mele depăşeşte interesul meu personal, pentru că, pentru prima oară, o lege destinată cetăţenilor ruşi se aplică cetăţenilor din alte ţări, în special celor din Uniunea Europeană. Aceasta ar fi fără precedent şi ar reprezenta o mare ameninţare pentru toţi jurnaliştii”, a adăugat el.

În cadrul aceluiași interviu el a denunțat și infiltrarea agențiilor de informații ruse în Bulgaria.

„Este periculos pentru mine să merg pe jos prin Plovdivul meu natal (al doilea oraş ca mărime din Bulgaria) sau să mă plimb pe malul mării. Sunt mai relaxat cu familia mea în ţara în care mă aflu”, afirma el la momentul respectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău