Armata rusă rămâne fără soldați. Salarii de până la 6.000 de dolari pentru rușii care se înrolează

15 Iul. 2022, 05:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iul. 2022, 05:02 // Actual //  Lupu Eduard

Drept consecință a pierderilor masive de trupe din Ucraina, Moscova a decis înrolarea unor noi soldați în încercarea de a continua eforturile de război. Astfel, Rusia a cerut celor 85 de regiuni federale ale sale, inclusiv Sevastopolul și Crimeea, regiuni ocupate, să creeze „batalioane de voluntari”.

În mod normal, un batalion este format din 300 până la 800 de militari. În urma unui mic calcul, rezultatele lui arată că Putin vrea să adune o mică armată formată din cel mult 70.000 de militari. Liderul rus are de gând să îi atrage cu salarii mari și stimulente. Într-un comunicat emis de ISW, Institutul pentru Studiul Războiului, este susținut faptul că batalioanele nu vor avea mai mult de 400 de oameni. Astfel, numărul total al recruților va fi mai mic decât cel estimat inițial.

Război în Ucraina. Ce trebuie să facă fiecare regiune

Fiecare zonă trebuie să asigure cel puțin o unitate cu voluntari, bărbați până la 50 de ani, chiar și 60 de ani pentru unele specialități militare speciale, pentru contracte de șase luni. Ulterior, Federația Rusă va oferi o primă imediată de înrolare care se ridică în medie la 200.000 de ruble, aproximativ 3.400 de dolari.

Mai mult decât atât, salariile oferite de Moscova sunt începând cu 220.000 și ajung până la 350.000 de ruble pe lună. Asta înseamnă aproximativ 3.750 suma minimă și până la 6.000 de dolari salariul maxim.

Mass-media rusă a confirmat deja crearea sau desfășurarea unor batalioane de voluntari în Kursk, Regiunea Primorskyi, Republica Bashkortostan, Republica Chuvahia, Cecenia, Republica Tatarstan, orașul Moscova, Perm, Nijni Novgorod și regiunile Orenburg la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie. Oficialii din regiunea Tyumen au anunțat formarea de unități de voluntari  pe 7 iulie.

Oricum, se pare militarii vor fi instruiți timp de o lună de zile înainte de a pleca spre Ucraina. În dimineața zilei de 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat ceea ce a numit el operațiune militară de denazificare a Ucrainei. Astfel, mai multe regiuni au fost bombardate. După 141 de zile de război, Putin nu cedează și continuă să atace Ucraina.

Realitatea Live

13 Apr. 2024, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Apr. 2024, 14:33 // Actual //  Lupu Eduard

În Republica Moldova se câștigă cel ma mic salariul din Europa, echivalentul a 4 euro/oră (12 354 de lei salaiul mediu pentru anul 2023), dacă ar fi inclusă în clasament. Visual Capitalist a realizat o hartă “termică” care reprezintă salariul mediu orar (în euro), în Europa. Cu cât nuanța este mai albastră, cu atât salariul orar este mai mare. Aceasta este realizată pe baza datelor Eurostat privind costul forței de muncă, ce includ salarii și sporuri/ indemnizații.

Luxemburg, capitala serviciilor financiare din Europa, are cel mai mare salariu mediu (47,2 euro/oră) de pe continent. Țara are, de asemenea, cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume. Danemarca și Norvegia din Scandinavia au, de asemenea, salarii bune (42 euro/oră), deși Suedia (26 euro/oră) se situează mai degrabă la mijlocul clasamentului.

“Tendințele generale indică faptul că Europa de Nord și de Vest au salarii medii mai mari decât Europa de Sud și de Est, ceea ce reflectă diferențele dintre economii, bogăție și costul vieții”, notează Visual Capitalist.

Bulgaria înregistrează cel mai mic salariu mediu din acest set de date, de 8 euro/oră. Cu 10,4 euro pe oră,România se situează în acest clasament pe penultimul loc, aproape de media din Letonia, care are un salariu mediu pe oră de 10,7 euro. Ceva mai bine plătiți sunt ungurii (11 euro/ oră) și polonezii (11,9 euro/oră). Acest indicator a crescut ușor și în România, de la 8 euro/ oră în 2021 și 9 euro în 2022, după cum arată datele Eurostat.

Eurostat: Decalaje semnificative între statele UE

Costurile medii orare maschează decalaje semnificative între statele membre ale Uniunii Europene, notează Eurostat, în cele mai recente date, publicate luna trecută. Costul orar cu mâna de lucru cuprinde costurile cu salariile şi costurile non-salariale, precum contribuţiile sociale plătite de angajatori. Cele mai scăzute costuri orare cu forţa de muncă au fost înregistrate anul trecut în Bulgaria (9,3 euro), România (11 euro) şi Ungaria (12,8 euro), iar cele mai ridicate în Luxemburg (53,9 euro), Danemarca (48,1 euro) şi Belgia (47,1 euro), potrivit datelor publicate de Eurostat.

Costurile medii orare cu forţa de muncă în întreaga economie erau estimate anul trecut la 31,8 euro în UE şi la 35,6 euro în zona euro, comparativ cu 30,2 euro în UE şi 34 euro în zona euro, în 2022.

Sectoarele din Moldova au avut cele mai mari salarii în trimestrul patru al anului 2023?

informații și comunicații– 31,4 mii lei;

activități financiare și de asigurări – 25,7 mii lei;

producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat – 19,6 mii lei;

alte servicii – 16,8 mii lei;

sectorul administrație publică, apărare și asigurări sociale – 15,6 mii lei.

Unde sunt cele mai mici salarii?

activități de cazare și alimentație publică – 8,2 mii lei;

agricultură, silvicultură și pescuit – 8,8 mii lei;

activități de servicii administrative și activități de servicii suport – 9,7 mii lei;

artă, recreere și agrement – 10 mii lei;

operațiuni cu bunuri imobile – 10,4 mii lei.

Pe parcursul anului, numărul mediu al salariaților a crescut cu 0,6%.

Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în:

activități de cazare și alimentație publică – cu 26%;

comerț cu ridicata și cu amănuntul; întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor – cu 5,5%;

informații și comunicații – cu 4,8%.

Cele mai semnificative descreșteri s-au înregistrat în activitățile:

industria extractivă – cu 8,7%;

tranzacții imobiliare – cu 7,3%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău