Atacul rusesc cu drone asupra portului ucrainean Izmail a distrus 40.000 de tone de cereale

03 Aug. 2023, 10:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Aug. 2023, 10:06 // Actual //  Lupu Eduard

Infrastructura portuară ucraineană de pe Dunăre, care este crucială pentru exporturile de cereale, a fost afectată de atacurile nocturne ruseşti de miercuri, a declarat procurorul general ucrainean, citat de Le Figaro.

„Inamicul a atacat instalaţiile portuare şi infrastructura industrială de pe Dunăre”, a precizat procuratura pe Telegram, adăugând că „în urma atacurilor, au fost avariate sau distruse un lift, magazii de cereale, rezervoare ale terminalului de marfă, depozite şi spaţii administrative”.

Aceste atacuri ruseşti au „deteriorat” aproape 40.000 de tone de cereale, a anunţat ministrul ucrainean al Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov. El a precizat că cerealele erau destinate ţărilor africane, Chinei şi Israelului.

Atacuri cu drone ruseşti în regiunea Odesa

În zori, atacuri cu drone ruseşti au vizat şi infrastructuri portuare din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, provocând pagube materiale, dar fără victime, potrivit autorităţilor. Drone explozive Shahed de fabricaţie iraniană, lansate din Marea Neagră, au vizat Odesa, a precizat armata ucraineană pe Telegram. „Ţinta evidentă a inamicului a fost infrastructura portuară şi industrială a regiunii. Forţele de apărare aeriană au lucrat neobosit timp de aproape trei ore”, a explicat aceasta.

„Atacul a provocat incendii în instalaţiile industriale şi portuare, iar un ascensor a fost avariat”, a adăugat armata, care a precizat că pentru moment nu au fost raportate persoane rănite.

Forţele ruse au lovit de mai multe ori în ultimele săptămâni infrastructura portuară ucraineană de la Marea Neagră, în special la Odesa, de unde se exportau cereale ucrainene în restul lumii.

Un alt atac major cu drone explozive a vizat în cursul nopţii capitala Kiev. Potrivit şefului administraţiei militare a capitalei, Serghei Popko, grupuri de drone Shahed, venite din mai multe direcţii, au intrat simultan pe cerul capitalei. „Toate ţintele – mai mult de zece drone – au fost detectate şi distruse la timp”, a declarat el pe Telegram.

Cu toate acestea, resturi de la dronele doborâte au căzut pe cartierele Solomyansky, Golosiivsky şi Svyatoshynsky. „Există pagube la spaţiile nerezidenţiale şi pe drumuri, dar nu există distrugeri grave sau incendii”, a adăugat administraţia militară. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a confirmat că au căzut moloz în mai multe cartiere şi că au existat pagube materiale. „Nu există morţi sau răniţi în capitală”, a scris el pe Telegram.

Miercuri, Rusia a anunţat că a lansat manevre navale la care au participat aproximativ cincizeci de nave şi avioane în Marea Baltică, o mare mărginită în principal de ţări NATO pe care Moscova o consideră o ameninţare.

Manevrele „Ocean Shield 2023” implică aproximativ 200 de exerciţii militare cu „peste 30 de nave şi nave de luptă, 20 de nave de aprovizionare, 30 de avioane (…) şi aproximativ 6.000 de militari”, a precizat Ministerul Apărării, adăugând că scopul este de a „verifica capacitatea flotei militare de a apăra interesele naţionale ale Rusiei”.

Guvernatorii regiunilor ruseşti Kursk şi Belgorod au anunţat miercuri că unităţile de „miliţie populară” de autoapărare create recent vor primi arme, ca răspuns la riscul unor incursiuni armate dinspre Ucraina vecină. „De câteva luni, lucrăm la problema furnizării de arme unităţilor de miliţie populară voluntară”, a declarat guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoiţ, pe Telegram.

„Astăzi pot spune că mecanismul a fost găsit (…) Primul lot a ajuns deja la bază. În viitorul apropiat, vom creşte numărul de arme la 300”, a continuat el. „Miliţiile populare voluntare”, o reminiscenţă a epocii sovietice, au fost formate în decembrie pentru „a oferi asistenţă suplimentară forţelor armate, Gărzii Naţionale, poliţiei şi poliţiei de frontieră”, în condiţiile în care „regiunea Kursk este supusă aproape zilnic unor atacuri teroriste dinspre Ucraina”, potrivit Roman Starovoit.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău