Atenție, proprietari de afaceri! Încă o companie a fost amendată de Consiliul Concurenței

19 Iul. 2021, 16:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
19 Iul. 2021, 16:22 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Consiliul Concurenței raportează tot mai multe cazuri în care companiile uită să notifice instituția despre procedurile de concentrare economică.

De această dată, amendată a fost SC „Nelimot-Com” SRL, proprietara mărcii Nanu Market.

Plenul Consiliului Concurenței a autorizat și a declarat compatibilă cu  mediul concurențial operațiunea de concentrare economică realizată prin preluarea controlului de către  SC „Nelimot-Com” SRL asupra unor active materiale și nemateriale utilizate anterior de către SC ,,Procarton Grup” SRL.

Concentrarea economică sa realizat cu încălcarea prevederilor art. 20 alin. (1) și art. 22 alin. (1) din Legea concurenței nr. 183 din 11.07.2012.

Prin Decizia nr. DCE – 31/20-24 din 25.06.2021 Plenul Consiliului Concurenței a autorizat operațiunea de concentrare economică și a aplicat întreprinderii ,,Nelimot-Com” SRL amendă în mărime de 83 855,22 lei (optzeci și trei mii opt sute cinzeci și cinci lei, 22 bani).

Conform prevederilor legislației concurențiale operaţiunile care întrunesc condițiile de prag prevăzute la art. 22 alin. (1) din Legea concurenței nr. 183 din 11.07.2012 trebuie obligatoriu notificate Consiliului Concurenţei înainte de punerea în aplicare a acestora.

Realitatea Live

17 Aug. 2022, 15:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Aug. 2022, 15:53 // Actual //  Lupu Eduard

După ce s-a început războiul din Ucraina, prețul petrolului a crescut de la 90 la 120 USD, în câteva zile, și evident s-a răsfrânt asupra prețurilor la pompă. Între timp, armata rusă a început a distruge depozitele petroliere din Ucraina, care a dus la un deficit de benzină și motorină pe piața Republicii Moldova. Ucraineni au fost nevoiți să meargă în România de unde importă carburanți și țara noastră, a explicat expertul în energetică Sergiu Tofilat.

Potrivit lui, porturile din Ucraina sunt închise, respectiv carburanții sunt transportați cu camioanele. Astfel, războiul din Ucraina a creat două probleme.

„Este vorba de un deficit de benzină și motorină în România pentru că rafinăriile de acolo nu pot acoperi cererea pentru Moldova și Ucraina, respectiv prețul la carburanți a început să crească și mai tare decât prețul la petrol. Plus la asta s-au format cozi imense de camioane la vamă. Asta a crescut costurile de transport și durata de livrare care a ajuns la 2-3 săptămâni. Acest lucru a dus la un deficit de carburanți pe piața Republica Moldova”, a punctat Tofilat.

Expertul afirmă din cauza războiului, care a distrus depozitele petroliere din Ucraina și rafinăriile, ucrainenii au fost nevoiți să dea mai mulți bani pentru a aduce carburanți din România.

Referindu-se la costul carburanților de la benzinăriile din Republica Moldova, Tofilat susține că prețul este mai mare cu 6-8 lei. Or, potrivit expertului, o influență o are și deprecierea leului față de dolarul american”.

ANRE a afișat pentru mâine, 18 august, un preț de 25,72 de lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, cu 15 bani mai puțin față de cotația din data de 17 august. Un litru de motorină va costa 25,74 lei cu 5 bani mai mult.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău