Au furat 900 kg de cireșe din sud-vestul Germaniei. Paguba depășește 5.000 de euro

09 Iun. 2021, 10:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Iun. 2021, 10:09 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Într-o livadă din oraşul german Freiburg (sud-vest) au fost furate 900 de kilograme de cireșe. Anchetatorii cred că este vorba de mai mulţi hoţi cu cunoştinţe agricole.Hoții au cauzat pagube în valoare de 5.000 de euro.

Anchetatorii cred că este vorba de mai mulţi hoţi cu cunoştinţe agricole, care au operat vineri şi sâmbătă.

Un purtător de cuvânt al poliției a spus că cireşele trebuie scuturate din copaci şi vândute rapid sau făcute rachiu (scnapps), scrie Agerpres.

În aceeși regiune, anul trecut au fost furtae, în mod repetat, cantităţi mari de cartofi, mere, vin, fân şi paie.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.