(FOTO/VIDEO) Avionul privat al lui Roman Abramovich – unul dintre cele mai scumpe aeronave din lume. Arată bestial

09 Iun. 2021, 06:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Iun. 2021, 06:10 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Proprietarul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovich, deține unul dintre cele mai scumpe avioane private din lume – un Boeing 767-33AER completat cu o sală de banchet poleită cu aur.

Avionul privat al oligarhului Roman Arkadyevic Abramovich este un Boeing 767-33AER personalizat, evaluat la 170 de milioane de dolari. Înregistrat oficial ca P4-MES, a primit porecla „Banditul” datorită dungilor sale negre caracteristice înclinate lângă fereastra cabinei.

Nava aerospațială a fost construită în 2003 pentru copania Hawaiian Airlines. Cu toate acestea, hawaiianul a ajuns să anuleze comanda, iar Abramovich a cumpărat avionul în 2004. Acesta este operat de compania privată de charter aerian Global Jet Luxembourg, cunoscută anterior sub numele de Silver Arrows.

SONY DSC

Avionul are o cabină de 4,7 metri lățime și o sală de banchet pentru 30 de persoane. De asemenea este este una dintre cele mai sigure aeronave de pe planetă. Datorită sistemului său de protecție avionul este protejat atât de atacurile sol-aer, cât și de cele aer-aer prin perturbarea sistemelor de ghidare a potențialelor rachete balistice de intrare. De asemenea, blocează frecvențele radio ale forțelor neprietenoase.

Interiorul aeronavei este conceptualizat de designerul de iahturi britanic Andrew Winch. Are mobilier din castan, o bucătărie completă, un birou și, bineînțeles, un dormitor cu un pat dublu și baie proprie, toate cu ornamente cu aur. Avionul este propulsat de motoare Pratt & Whitney PW4000 și are o viteză de croazieră de 850 km / h.

Conacul zburător al lui Abramovich apare în mod regulat pe listele celor mai scumpe avioane private din lume.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 11:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 11:22 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În fiecare zi Întreprinderea Municipală Piața Centrală publică pe pagina de Facebook prețurile afișate la Piața Centrală la fructe, legume, verdeață, dar și legume. Astăzi, prețurile la cireșe și căpșuni au scăzut. De exemplu un kilogram de cireșe poate fi cumpărat și cu 8 lei pentru un kilogram, iar căpșunii cu 15 lei pe kilogram.

De câteva zile au apărut în vânzare și primele caise. Astăzi, un kilogram de caise costă 25 de lei. De asemenea, în vânzare sunt și păstăi, prețul cărora diferă în funcție de sort. Un kilogram de castraveți se vinde cu 8 lei, iar prețul roșiilor variază.