Averile celor mai bogați oameni din China sunt afectate de încetinirea economică

09 Nov. 2022, 05:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Nov. 2022, 05:46 // Actual //  Lupu Eduard

Cele mai bogate persoane din China au văzut cum le-a scăzut averea pe măsură ce războiul din Ucraina a continuat. Lista Hurun Rich, care clasifică cei mai bogați oameni din China, cu o avere netă minimă de 5 miliarde de yuani (690 de milioane de dolari), spune că doar 1.305 persoane s-au confruntat cu o scădere a averii cu 11% față de anul trecut. Averea lor totală a fost de 3,5 miliarde de dolari, în scădere cu 18% față de anul trecut.

Numărul persoanelor care aveau o avere de 10 miliarde de dolari sau mai mult a scăzut cu 29 de persoane, iar numărul miliardarilor în dolari a scăzut cu 239 de persoane în acest an. „Anul acesta a fost cea mai mare scădere a averilor din ultimii 24 de ani”, a declarat Rupert Hoogewerf, președinte și cercetător șef al Hurun Report, care întocmește această listă anual.

Perspectivele economice globale au fost puternic afectate de războiul din Ucraina și de încetinirea creșterii economice din China, care a fost, la rândul său, exacerbată de politicile ultra-stricte ale țării privind pandemia de Covid-19. Fondul Monetar Internațional estimează că economia Chinei se va extinde cu doar 3,2% în 2022, care ar fi cea mai mică rată din ultimii ani.

Represiunea din ultimii doi ani a impactat cele mai mari nume tehnologice din China, cum ar fi Alibaba Group și Tencent Holdings. De asemenea, îngrijorările în privința lui Xi Jinping că va sacrifica creșterea economică pentru ideologia sa a afectat încrederea investitorilor pe piața chineză.

Zhong Shanshan, ale cărei companii cotate la bursă includ îmbuteliatorul de apă Nongfu Spring și dezvoltatorul de vaccinuri Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise, a ocupat primul loc pe lista celor mai bogați oameni din China.

Scăderea averilor

Fondatorul ByteDance, care deține TikTok, Zhang Yiming, a ocupat locul doi, dar și-a văzut averea scăzând cu 28%, până la 35 de miliarde de dolari, din cauza unei scăderi a evaluării ByteDance. Pe locul trei a fost Zeng Yuqun, președintele gigantului CATL.

Yang Huiyan, femeia de afaceri din spatele Country Garden Holdings, care la fel ca mulți alți dezvoltatori chinezi s-a luptat cu datoriile în ultimii doi ani, și-a văzut averea scăzând cu 15,7 miliarde de dolari, cea mai mare scădere de pe lista din 2022.

Fondatorul Tencent, Pony Ma, a înregistrat a doua cea mai mare scădere, cu 14,6 miliarde de dolari, pe fondul scăderii prețurilor acțiunilor tehnologice. Fondatorul Alibaba, Jack Ma, și familia sa au ajuns pe locul nouă a celor mai bogate persoane din China, potrivit The Guardian.

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău