Averile celor mai bogați oameni din China sunt afectate de încetinirea economică

09 Nov. 2022, 05:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Nov. 2022, 05:46 // Actual //  Lupu Eduard

Cele mai bogate persoane din China au văzut cum le-a scăzut averea pe măsură ce războiul din Ucraina a continuat. Lista Hurun Rich, care clasifică cei mai bogați oameni din China, cu o avere netă minimă de 5 miliarde de yuani (690 de milioane de dolari), spune că doar 1.305 persoane s-au confruntat cu o scădere a averii cu 11% față de anul trecut. Averea lor totală a fost de 3,5 miliarde de dolari, în scădere cu 18% față de anul trecut.

Numărul persoanelor care aveau o avere de 10 miliarde de dolari sau mai mult a scăzut cu 29 de persoane, iar numărul miliardarilor în dolari a scăzut cu 239 de persoane în acest an. „Anul acesta a fost cea mai mare scădere a averilor din ultimii 24 de ani”, a declarat Rupert Hoogewerf, președinte și cercetător șef al Hurun Report, care întocmește această listă anual.

Perspectivele economice globale au fost puternic afectate de războiul din Ucraina și de încetinirea creșterii economice din China, care a fost, la rândul său, exacerbată de politicile ultra-stricte ale țării privind pandemia de Covid-19. Fondul Monetar Internațional estimează că economia Chinei se va extinde cu doar 3,2% în 2022, care ar fi cea mai mică rată din ultimii ani.

Represiunea din ultimii doi ani a impactat cele mai mari nume tehnologice din China, cum ar fi Alibaba Group și Tencent Holdings. De asemenea, îngrijorările în privința lui Xi Jinping că va sacrifica creșterea economică pentru ideologia sa a afectat încrederea investitorilor pe piața chineză.

Zhong Shanshan, ale cărei companii cotate la bursă includ îmbuteliatorul de apă Nongfu Spring și dezvoltatorul de vaccinuri Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise, a ocupat primul loc pe lista celor mai bogați oameni din China.

Scăderea averilor

Fondatorul ByteDance, care deține TikTok, Zhang Yiming, a ocupat locul doi, dar și-a văzut averea scăzând cu 28%, până la 35 de miliarde de dolari, din cauza unei scăderi a evaluării ByteDance. Pe locul trei a fost Zeng Yuqun, președintele gigantului CATL.

Yang Huiyan, femeia de afaceri din spatele Country Garden Holdings, care la fel ca mulți alți dezvoltatori chinezi s-a luptat cu datoriile în ultimii doi ani, și-a văzut averea scăzând cu 15,7 miliarde de dolari, cea mai mare scădere de pe lista din 2022.

Fondatorul Tencent, Pony Ma, a înregistrat a doua cea mai mare scădere, cu 14,6 miliarde de dolari, pe fondul scăderii prețurilor acțiunilor tehnologice. Fondatorul Alibaba, Jack Ma, și familia sa au ajuns pe locul nouă a celor mai bogate persoane din China, potrivit The Guardian.

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău