Averile celor mai bogați oameni din China sunt afectate de încetinirea economică

09 Nov. 2022, 05:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Nov. 2022, 05:46 // Actual //  Lupu Eduard

Cele mai bogate persoane din China au văzut cum le-a scăzut averea pe măsură ce războiul din Ucraina a continuat. Lista Hurun Rich, care clasifică cei mai bogați oameni din China, cu o avere netă minimă de 5 miliarde de yuani (690 de milioane de dolari), spune că doar 1.305 persoane s-au confruntat cu o scădere a averii cu 11% față de anul trecut. Averea lor totală a fost de 3,5 miliarde de dolari, în scădere cu 18% față de anul trecut.

Numărul persoanelor care aveau o avere de 10 miliarde de dolari sau mai mult a scăzut cu 29 de persoane, iar numărul miliardarilor în dolari a scăzut cu 239 de persoane în acest an. „Anul acesta a fost cea mai mare scădere a averilor din ultimii 24 de ani”, a declarat Rupert Hoogewerf, președinte și cercetător șef al Hurun Report, care întocmește această listă anual.

Perspectivele economice globale au fost puternic afectate de războiul din Ucraina și de încetinirea creșterii economice din China, care a fost, la rândul său, exacerbată de politicile ultra-stricte ale țării privind pandemia de Covid-19. Fondul Monetar Internațional estimează că economia Chinei se va extinde cu doar 3,2% în 2022, care ar fi cea mai mică rată din ultimii ani.

Represiunea din ultimii doi ani a impactat cele mai mari nume tehnologice din China, cum ar fi Alibaba Group și Tencent Holdings. De asemenea, îngrijorările în privința lui Xi Jinping că va sacrifica creșterea economică pentru ideologia sa a afectat încrederea investitorilor pe piața chineză.

Zhong Shanshan, ale cărei companii cotate la bursă includ îmbuteliatorul de apă Nongfu Spring și dezvoltatorul de vaccinuri Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise, a ocupat primul loc pe lista celor mai bogați oameni din China.

Scăderea averilor

Fondatorul ByteDance, care deține TikTok, Zhang Yiming, a ocupat locul doi, dar și-a văzut averea scăzând cu 28%, până la 35 de miliarde de dolari, din cauza unei scăderi a evaluării ByteDance. Pe locul trei a fost Zeng Yuqun, președintele gigantului CATL.

Yang Huiyan, femeia de afaceri din spatele Country Garden Holdings, care la fel ca mulți alți dezvoltatori chinezi s-a luptat cu datoriile în ultimii doi ani, și-a văzut averea scăzând cu 15,7 miliarde de dolari, cea mai mare scădere de pe lista din 2022.

Fondatorul Tencent, Pony Ma, a înregistrat a doua cea mai mare scădere, cu 14,6 miliarde de dolari, pe fondul scăderii prețurilor acțiunilor tehnologice. Fondatorul Alibaba, Jack Ma, și familia sa au ajuns pe locul nouă a celor mai bogate persoane din China, potrivit The Guardian.

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău