Banca Românească dispare. Toți clienții săi vor trece la o altă instituție financiară

02 Ian. 2023, 15:26
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Ian. 2023, 15:26 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Banca Românească dispare. Astfel, începând cu 03 ianuarie 2023, toți clienții Băncii Românești vor deveni clienți ai EximBank din România.

Banca Românească a devenit membră a Grupului EximBank, după ce ultima a achiziționat în anul 2019 participația majoritară la Banca Românească, tranzacția fiind încheiată în ianuarie 2020.

Pe 3 ianuarie, integrarea celor două bănci va fi finalizată și clienții Băncii Românești vor avea acces deplin pentru efectuarea de operațiuni bancare și accesarea produselor și serviciilor EximBank.

Potrivit unui comunicat al băncii, din 03 ianuarie 2023, toți clienții Băncii Românești vor putea accesa platforma de Internet Banking a EximBank în programul normal.

Ai un card la Banca Românească? Cum poți obține noul IBAN

Noul cont IBAN poate fi obținut accesând convertorul IBAN de pe site-ul www.eximbank.ro. Introducând vechiul IBAN, aplicația va furniza noul IBAN (sau noile IBANuri, în cazul în care aveți mai multe) valabil din 03 ianuarie 2023.

Este important de menționat că toate depozitele vor păstra aceleași condiții contractuale privind moneda, tipul de dobândă, valoarea dobânzii, termenul de constituire sau scadență.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 17:34
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 17:34 // Slider //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a declarat într-un interviu pentru publicația rusă komersant că Vitalii Igantiev (pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol n.r) poate fi arestat în cazul în care va veni la Chișinău.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat legea criticată de Kremlin și Tiraspol prin care sunt introduse pedeapse penale pentru separatism.

Regimul de la Tiraspol a calificat noile prevederi din Codul Penal drept „norme represive împotriva transnistrenilor” și un „act de agresiune” care pune în pericol reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit unei declarații emise de așa-numitul minister de externe al republicii nerecunoscute, practic orice locuitor al regiunii ar putea să fi urmărit penal acum.

Modificările la Codul Penal au fost propuse de 16 deputați PAS, printre care și președintele parlamentului, Igor Grosu, și prevăd pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni ca separatismul, finanțarea separatismului, incitarea la separatism, complot împotriva R. Moldova, colectarea și sustragerea informațiilor care ar putea dăuna suveranității, independenței și integrității țării.

Astfel, potrivit modificărilor aprobate, acțiunile de separatism săvârșite de persoane fizice se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 5 ani. Dacă sunt comise de persoane juridice, cu o amendă de 150.000-250.000 de lei și privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Instigarea la acțiuni de separatism făcută de o persoană fizică se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare sau amendă, de la 35.000 la 75.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de 2-5 ani. Persoanele juridice vor fi pedepsite cu amendă de la 100.000 la 150.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea.​

Finanțarea acțiunilor de separatism de către o persoană fizică se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate între 6 și 12 ani. În cazul persoanelor juridice, amenda este de 600.000-750.000 de lei, cu lichidare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău