Cum negociază Bill Gates, șeful Microsoft? Secretele au fost dezvăluite de un miliardar român

02 Ian. 2023, 16:18
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Ian. 2023, 16:18 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

George Haber, antreprenor născut în România și stabilit în Silicon Valley, a cărui avere era estimată în anii 2000 la 100 de milioane de dolari, a avut ocazia să negocieze cu miliardarul american de două ori. Bill Gates a vrut să îi cumpere o companie și să integreze un produs al său în consola de jocuri, Xbox. În timpul unui podcast, realizat de newmoney.ro, miliardarul rămân a dezvăluit secretele de negociere ale lui Bill Gates.

Câteva din dezvăluirile lui George Haber despre cum negociază Bill Gates

„Eu îl știam pe Bill Gates ca un om mârșav, care încerca să sugă tot ce putea din companiile mici. Sunt zeci de companii mici cărora Microsoft le-a furat ideea sau le-a distrus.”

„Bill Gates mi-a făcut o ofertă de cumpărare pentru CompCore (o companie care a creat un player video, considerat predecesorul DVD-ului, n.r.) la un preț de joke.”

„Eu eram David, iar el (Bill Gates, n.r.) era Goliat care putea să calce pe oricine în picioare și o făcea fără nicio rușine.”

„Bill Gates era tipul perfect de hacker, un om cu o introversie enormă. Nu făcea eye contact cu tine, își ascundea privirea. Nu mi-a plăcut de el.”

„Singura constantă în acest univers este schimabrea permanentă. S-a schimbat și Silicon Valley. Când am venit eu (în anii 80, n.r.), aici era un paradis pentru ingineri. Cei creativi puteau crea companii pe care să le vândă sau să le scoată pe bursă. Prin anii târzii din 90 și 2000 a intervenit o schimbare prin care Silicon Valley a devenit mai hollywoodizat, în care contau mai mult chestii de PR și marketing. A devenit un balon umflat.”

„Companii ca WeWork sau Uber nu creează nimic nou, ci optimizează piețe existente.”

George Haber

George Haber (66 de ani) a cofondat sau dezvoltat mai multe startup-uri tehnologice pe care le-a vândut către mari corporații americane. Trei dintre cele mai importante exituri ale sale sunt CompCore Multimedia (soft și hard video), GigaPixel (placă grafică) și Interakt (soft). Cea din urmă a fost cumpărată de Adobe, care prin această achiziție și-a făcut în 2006 intrarea în România. Cele mai recente investiții ale sale sunt în Braintronix (roboți) și MissionCritical (inteligența artificială). Haber locuiește la Santa Clara, în apropiere de San Farncisco.

 

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău