Banii nu au culoare politică: Cei mai mari CEO ai Americii se înghesuie din nou să-l susţină pe Trump

15 Iun. 2024, 13:41
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:41 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Atunci când Donald Trump a câştigat preşedinţia în 2016, liderii de afaceri au venit în număr mare să se întâlnească cu el, în speranţa de a-i atenua politicile comerciale şi retorica populistă, încurajând în acelaşi timp agenda sa de dereglementare şi de impozitare favorabilă mediului de afaceri, scrie WSJ.

Aceştia se înghesuie să se întâlnească din nou cu el. De când Trump şi-a învins ultimul mare duşman primar al Partidului Republican, mai multe nume mari din lumea finanţelor s-au aliniat în spatele său. Săptămâna aceasta, o serie de directori executivi l-au ascultat cu atenţie în timp ce promitea mai multe reduceri de taxe şi îşi acoperea unele dintre cele mai dure promisiuni privind imigraţia.

Directorii spun că dorinţa lor de a-l asculta pe Trump provine din frustrarea faţă de preşedintele Biden, din conştientizarea din ce în ce mai mare a faptului că Trump ar putea câştiga şi din dorinţa de a modela agenda republicanului înainte de alegeri – mai degrabă decât să se agite pentru a face acest lucru după. Mulţi dintre cei care s-au distanţat de Trump în urma revoltei din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, provocată de susţinătorii fostului preşedinte, şi-au îndulcit criticile.

Chiar şi directori executivi precum Jamie Dimon de la JPMorgan Chase şi Brian Moynihan de la Bank of America, care în mod obişnuit evită să facă declaraţii de susţinere, au dat semne de apropiere faţă de politicile lui Trump sau au vorbit despre cele ale lui Biden.

Dimon, Moynihan, directorul general al Citi, Jane Fraser, şi Charlie Scharf, de la Wells Fargo, au fost prezenţi joi la reuniunea Business Roundtable, unde Trump s-a adresat grupului. Trump le-a spus că, în calitate de preşedinte, va fi mai bun decât Biden în ceea ce priveşte taxele şi economia. El a spus că rata impozitului pe profit ar trebui să fie de 20%, la un moment dat susţinând că ar putea coborî până la 15%, ţinta iniţială a campaniei sale, potrivit unei persoane care a fost prezentă.

Dimon şi-a surprins colegii de la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia, la începutul anului, când a declarat într-o apariţie televizată că Trump are „oarecum dreptate” în unele privinţe, cum ar fi comerţul şi imigraţia.

Moynihan, mai discret decât Dimon, a criticat politicile lui Biden ca fiind rele pentru afaceri, pe baza unor discuţii cu clienţii băncii. El le-a spus oamenilor că clienţii băncii, mulţi dintre ei din mijlocul ţării, se plâng de politicile lui Biden, în special în ceea ce priveşte acordarea de autorizaţii pentru proiecte energetice şi încheierea de tranzacţii.

Trump este fericit să le spună liderilor de afaceri în mare parte ceea ce vor să audă. În afară de mai multe reduceri de taxe, el a spus că ar fi prietenos cu inteligenţa artificială şi că ar fi uşor de reglementat, în special pentru încheierea de tranzacţii. Comisia Federală pentru Comerţ din timpul administraţiei Biden a fost printre cele mai agresive din ultimii ani, încercând să blocheze fuziunile şi să ţină în frâu companiile gigant.

Dar politicile lui Trump în domenii precum imigraţia şi declaraţiile pe care le-a făcut şi care pun la îndoială statul de drept fac ca întreprinderile să fie precaute. Joi, el a lansat în faţa republicanilor din Camera Reprezentanţilor ideea – lipsită de detalii – a unui sistem de venituri federale cu tarife totale, suficient de mare pentru a înlocui impozitul pe venit.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău