Banii trebuie răsplătiți! Nantoi: Buchete de flori și săruturi voluptoase de la Marinocika pentru tancurile lui Putin

23 Iul. 2022, 21:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2022, 21:51 // Actual //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Oazu Nantoi, într-o postare pe Facebook, se întreabă dacă deputata partidului Șor Marina Tauber este o politiciană curajoasă.

„La 21 iulie, în Parlament vine Procurorul General interimar și solicită Parlamentului ridicarea imunității deputatei Marina Tauber. Parlamentul aprobă, și la tribună apare Marina Tauber , care acuză guvernarea de dictatură și amenință ”PAS”-ul că ”în câteva luni ne vom schimba cu locurile” etc. Este Marina Tauber o politiciană curajoasă, convinsă că dreptatea e de partea ei?”, se întreabă retoric deputatul

Potrivit lui, Marina Tauber nu este liberă în comportamentul său ”curajos” – banii primiți pe durata mai multor ani trebuie răsplătiți.

„Mai degrabă,  stăpânii Marinei Tauber mizează pe aceia, că în toamnă vor reuși să destabilizeze situația și, în urma unei lovituri de stat, vor prelua puterea – și Marinocika va ieși din pușcăria meritată!  Iar suma banilor aruncați în vânt pe 19 iunie curent vorbește  despre disperarea lor”, punctează deputatul.

În opinia lui Nantoi, mai degrabă, atunci când Marina Tauber vorbește despre termenul de ”câteva luni”, ea, laolaltă cu stăpânii ei, se așteaptă ca în câteva luni tancurile lui Putin vor ajunge  la Chișinău și Marinocika o să-i întâmpine cu un buchet de flori și multiple săruturi voluptoase!

„Cred că a venit timpul să tragem concluziile și să tragem niște linii clare de demarcare în societatea noastră – dacă suntem capabili”, conchide deputatul.

Deputata partidului Șor, Marina Tauber a fost reținută pe un termen de 30 de zile, după ce în data de 21 iunie ia- fost ridicată imunitatea de deputați. Aceasta este acuzată de implicarea în scheme de finanțare ilegală a partidului.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău