Bezos jubiliază: câștig de 20 de miliarde de dolari în ziua în care Facebook a intrat la apă

04 Feb. 2022, 15:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Feb. 2022, 15:37 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

În vreme ce Mark Zuckerberg a pierdut 29 de miliarde de dolari joi, un alt miliardar, Jeff Bezos, a câștigat 20 de miliarde de dolari după anunțul privind câștigurile Amazon din filme și platforma sa de streaming, conform Reuters.

Jeff Bezos, fondatorul și președintele companiei de e-commerce Amazon, deține aproape 9,9% din aceasta, potrivit datelor Refinitiv. El este de asemenea al treilea cel mai bogat om de pe Planetă, conform Forbes.

Profitul Amazon a urcat vertiginos în perioada sărbătorilor de iarnă, mulțumită investițiilor în compania de mașini electrice Rivian. Amazon a mai spus că va mări prețurile anuale ale abonamentelor Prime în SUA, astfel ducând la o creștere a acțiunilor sale cu 15% în tranzacțiile extinse. Totodată, aceste evoluții pregătesc pentru vineri cel mai mare câștig procentual din octombrie 2009.

Averea lui Bezos a crescut cu 57%, la 177 de miliarde de dolari în 2021 față de anul precedent, potrivit Forbes, în mare parte în urma creșterii exponențiale în timpul pandemiei, când oamenii au devenit dependenți de cumpărăturile online.

Cea mai mare scădere financiară de o zi a unei companii americane

Joi, acțiunile Meta, compania mamă a Facebook, au scăzut cu 26%, pierzând mai mult de 200 de miliarde de dolari în cea mai mare scădere financiară de o zi a unei companii americane de pe bursă. Aceasta a dus la scăderea averii lui Mark Zuckerberg la 85 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Zuckerberg deține aproape 12,8% din companie.

Decăderea de o zi a lui Zuckerberg este printre cele mai mari din toate timpurile și vine după ce șeful Tesla, Elon Musk, a pierdut, pe hârtie, 35 de miliarde de dolari într-o singură zi, în noiembrie. Acțiunile Tesla nu și-au mai revenit ca urmare a vânzării unui procent de 3% din deținerea lui Musk.

Zuckerberg este pe poziția 12 în lista Forbes a celor mai bogați, sub mogulii indieni ai afacerilor Mukesh Ambani și Gautam Adani.

Tranzacțiile cu acțiuni din tehnologie rămân volatile, în contextul impactului inflației mari și a creșterilor previzionate a dobânzilor, scrie Reuters. Acțiunile Meta și-ar putea reveni mai devreme, lovitura la averea lui Zuckerberg fiind pe hârtie.

Zuckerberg a vândut acțiuni Meta în valoare de 4,47 miliarde de dolari anul trecut, înainte de stagnarea acțiunilor tech. Vânzările de acțiuni au fost făcute ca parte a unui plan de tranzacții, pe care diectorii executivi îl folosesc pentru a alina îngrijorările privind tranzacțiile privilegiate.

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău