Bezos jubiliază: câștig de 20 de miliarde de dolari în ziua în care Facebook a intrat la apă

04 Feb. 2022, 15:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
04 Feb. 2022, 15:37 // Bani și Afaceri //  MD Bani

În vreme ce Mark Zuckerberg a pierdut 29 de miliarde de dolari joi, un alt miliardar, Jeff Bezos, a câștigat 20 de miliarde de dolari după anunțul privind câștigurile Amazon din filme și platforma sa de streaming, conform Reuters.

Jeff Bezos, fondatorul și președintele companiei de e-commerce Amazon, deține aproape 9,9% din aceasta, potrivit datelor Refinitiv. El este de asemenea al treilea cel mai bogat om de pe Planetă, conform Forbes.

Profitul Amazon a urcat vertiginos în perioada sărbătorilor de iarnă, mulțumită investițiilor în compania de mașini electrice Rivian. Amazon a mai spus că va mări prețurile anuale ale abonamentelor Prime în SUA, astfel ducând la o creștere a acțiunilor sale cu 15% în tranzacțiile extinse. Totodată, aceste evoluții pregătesc pentru vineri cel mai mare câștig procentual din octombrie 2009.

Averea lui Bezos a crescut cu 57%, la 177 de miliarde de dolari în 2021 față de anul precedent, potrivit Forbes, în mare parte în urma creșterii exponențiale în timpul pandemiei, când oamenii au devenit dependenți de cumpărăturile online.

Cea mai mare scădere financiară de o zi a unei companii americane

Joi, acțiunile Meta, compania mamă a Facebook, au scăzut cu 26%, pierzând mai mult de 200 de miliarde de dolari în cea mai mare scădere financiară de o zi a unei companii americane de pe bursă. Aceasta a dus la scăderea averii lui Mark Zuckerberg la 85 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Zuckerberg deține aproape 12,8% din companie.

Decăderea de o zi a lui Zuckerberg este printre cele mai mari din toate timpurile și vine după ce șeful Tesla, Elon Musk, a pierdut, pe hârtie, 35 de miliarde de dolari într-o singură zi, în noiembrie. Acțiunile Tesla nu și-au mai revenit ca urmare a vânzării unui procent de 3% din deținerea lui Musk.

Zuckerberg este pe poziția 12 în lista Forbes a celor mai bogați, sub mogulii indieni ai afacerilor Mukesh Ambani și Gautam Adani.

Tranzacțiile cu acțiuni din tehnologie rămân volatile, în contextul impactului inflației mari și a creșterilor previzionate a dobânzilor, scrie Reuters. Acțiunile Meta și-ar putea reveni mai devreme, lovitura la averea lui Zuckerberg fiind pe hârtie.

Zuckerberg a vândut acțiuni Meta în valoare de 4,47 miliarde de dolari anul trecut, înainte de stagnarea acțiunilor tech. Vânzările de acțiuni au fost făcute ca parte a unui plan de tranzacții, pe care diectorii executivi îl folosesc pentru a alina îngrijorările privind tranzacțiile privilegiate.

Realitatea Live

25 Iun. 2024, 13:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2024, 13:33 // Actual //  Lupu Eduard

Tariful la căldură în Chișinău ar urma să se ieftinească cu 314 lei per gigacalorie, la 1824 de lei, potrivit solicitării Termoelectrica depusă la ANRE.

Aceasta este a doua solicitare depusă de Termoelectrica într-o lună. La începutul lunii iunie, compania solicita o reducere a tarifului cu 141 de lei.

Aceasta nu este prima reducere din acest an. Pe 19 martie, ANRE a aprobat o scădere semnificativă a tarifelor, stabilind un preț de 2 138 lei/Gcal, ceea ce reprezenta o reducere de 636 lei/Gcal comparativ cu tariful anterior. Pentru consumatorii din nordul țării, tariful aprobat a fost de 2 245 lei/Gcal, cu 970 lei/Gcal mai puțin decât cel în vigoare.

Termoelectrica motivează reducerea tariful prin diminuarea prețului de achiziție a gazelor naturale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău