Biblia leneșului: Cum să pari un angajat foarte ocupat și important

13 Mai 2021, 15:07
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Mai 2021, 15:07 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Atunci când nu prea ai poftă de muncă la sigur încerci să recurgi la câteva șmecherii. Iată câteva dintre ele pe care le poți utiliza atunci când ai obosit.

1. Organizarea locului de muncă

Organizarea corectă a locului de muncă este o sarcină foarte dificilă. Nimeni nu ar trebui să vadă că nu ești ocupat cu nimic important. Dacă este posibil, luați un loc în birou, astfel încât nimeni să nu vă poată vedea ecranul computerului / laptopului. Este recomandabil să nu poți fi abordat din spate. Dacă toate locurile bune sunt deja luate, mutați computerul sau masa astfel încât să fie îndeplinite toate condițiile din primul punct.

2.  Dezordine pe masa de lucru

Creați o dezordine de lucru la birou. Și acest lucru se aplică nu numai tabelului în sine, ci și desktopului de pe computer. Dar detaliile sunt importante aici. Este important ca toată lumea să vadă documentele de lucru. Aduceți câteva foldere cu note, proiecte, estimări, documentație tehnică, schițe de scrisori, documente primite … Trageți pe desktop comenzi rapide ale tuturor programelor necesare, dosare cu proiecte vechi și altele. Deschideți un proiect vechi în programul dvs. Se va părea că lucrezi cu adevărat la ceva. Amintiți-vă, există o linie între dezordinea obișnuită la locul de muncă și dezordinea de lucru.

3. Taste rapide

Rețineți câteva taste importante de operare care vă vor ajuta să ascundeți rapid urme de a fi în programele „stânga” în caz de urgență:

  • Schimbați ferestrele de lucru între ele: Alt + Tab (Windows, Linux), Command-Tab (Mac);
  • Închideți toate filele: Ctrl + W (Windows, Linux), Command + W (Mac);
  • Reduceți toate filele: Win + D (Windows, Linux), F11 (Mac).

4.  Fii atent la expresiile tale faciale și la postură

Stai pe scaun cu o față și o postură de parcă ai lucra.

5.  Nu te plimba cu mâinile goale prin birou

Fă-i pe toți să creadă că ai părăsit locul de muncă dintr-un motiv.

6. Dezactivați hibernarea pe computer

Accesați setările sistemului de operare. Dezactivați sau mutați setările modului de repaus timp de câteva ore. Un lucru este să economisești energie acasă și altceva este să faci asta la locul de muncă.

7. Participați la întâlniri

Dacă nu doriți să faceți nimic, luați parte la o întâlnire a grupului de lucru. Chiar dacă nu ai nimic de spus, chiar faptul de a fi acolo te va face mai vizibil. Dar nu ar trebui să o faci tot timpul. În timpul ședinței, fă notițe într-un caiet sau puneți întrebări conexe.

 

Realitatea LiveMembrii CEC s-au întrunit în ședință. Pe ordinea de zi – deschiderea secțiilor de vot în stânga Nistrului
“Participarea Tinerilor în Procesul Electoral: Obstacole și Soluții”, workshop organizat de IPRE
OMS și Ambasada Germaniei donează un lot de echipamente de protecție (ochelari de protecție, halate medicale și măști chirurgicale)
Dezbateri organizate de IPN cu genericul „Trio-ul asociat” din cadrul Parteneriatului Estic: necesitate, obstacole și provocări pentru Moldova
Conferință de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Prezentarea raportului nr. 1 de monitorizare a comportamentului editorial al presei online în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate
Curtea de Conturi examinează raportul auditului rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Justiției încheiate la 31 decembrie 2020
Ședința Consiliului Municipal Chișinău, din 15 iunie 2021
Ședința Plenului Superior al Magistraturii, din 15 iunie 2021
15 Iun. 2021, 17:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 17:58 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele american, Joe Biden, a încheiat unul dintre „fronturile” deschise de predecesorul său, Donald Trump, după întâlnirea cu liderii Uniunii Europene marți și stabilirea unui „armistițiu” în disputa transatlantică privind subvențiile pentru aeronave, scrie Reuters.

Biden se află la primul său summit UE-SUA, în calitate de președinteși  a spus că lumea se află în schimbare și că democrațiile occidentale trebuie să lucreze împreună.

„Lumea s-a schimbat, s-a schimbat cu totul”, citând din Poemul „Easter 1916” și făcând referire la temele principale ale vizitei sale în Europa – ascensiunea Chinei, pandemia de coronavirus și criza climatică.

Biden le-a spus șefilor de instituții europene că cel mai bun răspuns la aceste probleme „care provoacă” anxietăți este ca SUA și UE să lucreze împreună.

„Este în mod semnificativ în interesul SUA să aibă o relație bună cu NATO și UE. Părerile mele sunt radical diferite de cele ale predecesorului meu”, a adăugat președintele SUA.

Biden și UE s-au pus de acord să renunțe la bariere tarifare de 11,5 miliarde de dolari pe bunuri precum vinul european, tutunul american și băuturi alcoolice. Taxele fuseseră impuse ca represalii mutuale ca urmare a conflictului în ce privește subvențiile pentru Boeing, respectiv Airbus. Taxele adiționale fuseseră impuse de administrația Trump, scrie Digi24.

Biden a spus încă de la venirea sa la Casa Albă că intenționează să repare relațiile cu Europa, stricate de Donald Trump.

Un nou capitol al relației dintre Statele Unite și Uniunea Europeană

„Soluționarea acestui conflict deschide un nou capitol în relația noastră pentru că acum ne îndreptăm spre cooperare în ce privește aeronavele, după 17 ani de dispute”, a spus președinta Comisia Europene, Ursula von der Leyen.

Abordarea lui Biden de a colabora și coopera cu Uniunea Europeană și de a renunța la stilul adversativ al predecesorului său este menit, mai ales, să contracareze ascensiunea autocrațiilor precum China sau Rusia, care devin din ce în ce mai asertive în fața democrațiilor liberale occidentale.

Conform unui alt document SUA-UE, citat de Reuters cele două puteri se angajează să încheie un alt conflict comercial în ce privește bariere tarifare punitive pentru comerțul cu oțel și aluminiu.

Ca parte a noului acord, SUA și UE vor furniza finanțare pentru cercetare și dezvoltare în cadrul unui proces transparent și se vor abține de la a acorda sprijin specific spre producătorii locali (Boeing, respectiv Airbus), cum ar fi scutiri de taxe, care ar afecta negativ cealaltă parte, relatează CNBC.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo