Biblia leneșului: Cum să pari un angajat foarte ocupat și important

13 Mai 2021, 15:07
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Mai 2021, 15:07 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Atunci când nu prea ai poftă de muncă la sigur încerci să recurgi la câteva șmecherii. Iată câteva dintre ele pe care le poți utiliza atunci când ai obosit.

1. Organizarea locului de muncă

Organizarea corectă a locului de muncă este o sarcină foarte dificilă. Nimeni nu ar trebui să vadă că nu ești ocupat cu nimic important. Dacă este posibil, luați un loc în birou, astfel încât nimeni să nu vă poată vedea ecranul computerului / laptopului. Este recomandabil să nu poți fi abordat din spate. Dacă toate locurile bune sunt deja luate, mutați computerul sau masa astfel încât să fie îndeplinite toate condițiile din primul punct.

2.  Dezordine pe masa de lucru

Creați o dezordine de lucru la birou. Și acest lucru se aplică nu numai tabelului în sine, ci și desktopului de pe computer. Dar detaliile sunt importante aici. Este important ca toată lumea să vadă documentele de lucru. Aduceți câteva foldere cu note, proiecte, estimări, documentație tehnică, schițe de scrisori, documente primite … Trageți pe desktop comenzi rapide ale tuturor programelor necesare, dosare cu proiecte vechi și altele. Deschideți un proiect vechi în programul dvs. Se va părea că lucrezi cu adevărat la ceva. Amintiți-vă, există o linie între dezordinea obișnuită la locul de muncă și dezordinea de lucru.

3. Taste rapide

Rețineți câteva taste importante de operare care vă vor ajuta să ascundeți rapid urme de a fi în programele „stânga” în caz de urgență:

  • Schimbați ferestrele de lucru între ele: Alt + Tab (Windows, Linux), Command-Tab (Mac);
  • Închideți toate filele: Ctrl + W (Windows, Linux), Command + W (Mac);
  • Reduceți toate filele: Win + D (Windows, Linux), F11 (Mac).

4.  Fii atent la expresiile tale faciale și la postură

Stai pe scaun cu o față și o postură de parcă ai lucra.

5.  Nu te plimba cu mâinile goale prin birou

Fă-i pe toți să creadă că ai părăsit locul de muncă dintr-un motiv.

6. Dezactivați hibernarea pe computer

Accesați setările sistemului de operare. Dezactivați sau mutați setările modului de repaus timp de câteva ore. Un lucru este să economisești energie acasă și altceva este să faci asta la locul de muncă.

7. Participați la întâlniri

Dacă nu doriți să faceți nimic, luați parte la o întâlnire a grupului de lucru. Chiar dacă nu ai nimic de spus, chiar faptul de a fi acolo te va face mai vizibil. Dar nu ar trebui să o faci tot timpul. În timpul ședinței, fă notițe într-un caiet sau puneți întrebări conexe.

 

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Sept. 2021, 17:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, investește 50 de milioane de dolari într-un un start-up care dezvoltă roboți care cultivă plante într-un mod sustenabil. De asemenea, omul de afaceri deține o suprafață considerabilă de terenuri agricole, ceea ce demonstrează încă o dată interesul lui pentru acest domeniu.

Astfel, Start-up-ul Iron Ox din Silicon Valley a atras o finanțare de 50 milioane dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy, deținut de Bill Gates.

Compania construiește roboți care pot cultiva plante cu ajutorul unui sistem hidroponic. Acest sistem presupune ca rădăcinile plantelor să fie scufundate într-o soluție nutritivă pe bază de apă și nutrienți sau plante într-un mediu poros, care reține soluția nutritivă, permite oxigenarea rădăcinilor și oferă suport de creștere plantelor, scrie WallStreet.

Roboții au senzori care permit măsurarea nitrogenului și aciditatea solului pentru a cultiva plante sănătoase. Prin această tehnologie dezvoltată de start-up se vor pute crește plante precum căpșune, busuioc thailandez, roșii, coriandru și pătrunjel.

Iron Ox are în grijă o fermă în nordul Californiei, iar începând cu acest an start-up-ul a început construcția unei noi ferme în Lockhart, Texas.

Recent, Bill Gates a reușit să strângă un miliard dolari pentru a dezvolta energie verde și regenerabilă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a poluării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală