Bilanțul armatelor după trei luni de război: Câte tancuri, avioane, elicoptere și drone au pierdut Rusia și Ucraina

22 Mai 2022, 14:10
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Mai 2022, 14:10 // Actual //  bani.md

Rusia ar fi pierdut până acum în Ucraina peste 29.000 de militari, în aproape trei luni de război. La pachet cu pierderile umane vin și cele ale tehnicii militare: aproape 1.300 de tancuri, peste 3.000 de blindate, și 400 de avioane și elicoptere de luptă. De cealaltă parte, și Rusia publică bilanțul pagubelor produse Ucrainei și în continuare susține că a doborât mai multe avioane de luptă decât avea Ucraina în total pe hârtie la începutul războiului.

Ce trupe și echipamente militare ar fi pierdut Rusia

Bilanțul publicat de Armata Ucrainei:

29.050 de soldați (+200 față de ultima zi)

1.285 tancuri (+7)

3.141 de vehicule blindate de luptă (+25)

599 sisteme ale artileriei (+3)

201 de sisteme de lansare multiplă de rachete de artilerie MLRS

204 de avioane

170 de elicoptere

13 vase/bărci/nave

2.194 de vehicule (+16)

470 drone (+8)

107 rachete de croazieră (+3)

Cifrele prezentate de Ucraina nu pot fi verificate independent, în condițiile date, și trebuie privite cu un grad de scepticism.

Ce pierderi ar fi suferit Ucraina în războiul cu Rusia

Similar, și Rusia anunță că a provocat la rândul său pagube masive forțelor armate ucrainene. În ultimul său bilanț publicat pe Tass.ru, Rusia spune că a reușit să distrugă trei posturi de comandă și 26 de concentrări de trupe și echipamente militare rusești. Rusia spune că ar mai fi reușit să distrugă în ultima zi 11 drone ale ucrainenilor, dar nu mai zice nimic de avioane doborâte. În total, Rusia susține că a doborât 174 de avioane militare ucrainene, în condițiile în care Ucraina avea pe hârtie în total la începutul războiului doar 165 de avioane de luptă, din care nu toate erau complet operaționale.

Potrivit Rusiei, în total, de la debutul „operațiunii militare speciale”, forțele sale ar fi reușit să distrugă în Ucraina:

977 vehicule aeriene fără pilot

174 de avioane

125 elicoptere

317 de sisteme de rachete antiaeriene

3.198 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă

408 de sisteme de lansare multiplă de rachete MLRS

1.622 sisteme de artilerie de câmp și mortiere

3.077 de unități de vehicule militare speciale

Nici datele prezentate de Rusia nu pot fi confirmate independent.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău