Bitcoin depășește 42.000 de dolari

05 Dec. 2023, 12:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 12:55 // Actual //  Lupu Eduard

Bitcoin a înregistrat o creștere semnificativă, depășind valoarea de 42.000 de dolari, în timp ce acțiunile și obligațiunile au suferit pierderi pe piață.

Luni a fost o zi dificilă pe piața bursieră, după câteva săptămâni de creștere. Situația a fost similară și pe piața obligațiunilor, iar aurul a înregistrat o inversare de tendință după ce a atins un nou record de peste 2.100 de dolari pe uncie(74 de dolari pe gram), potrivit Bloomberg.

Cu toate acestea, pe piața activelor digitale, Bitcoin a rămas stabil după un avans în weekend care a dus cea mai veche criptomonedă la peste 42.000 de dolari pentru prima dată în 19 luni, într-o perioadă în care speculația frenetică în criptomonede a extins avansul cu peste 150% în acest an.

În timp ce traderii pe piețele tradiționale revizuiesc prețurile agresive pentru posibilele reduceri ale ratei dobânzilor de către Federal Reserve în anul următor, catalizatori specifici pentru Bitcoin – în primul rând, perspectivele pentru aprobarea de către US Securities and Exchange Commission (SEC) a fondurilor de investiții tranzacționate pe bursă (ETF-uri) care cumpără direct token-ul – au ajutat cea mai mare și cea mai veche criptomonedă să iasă dintr-o zonă de tranzacționare în care a petrecut ultimele trei săptămâni. “Principalul factor care stă în spatele creșterii prețului Bitcoin este probabil numărul de cereri pentru ETF-urile Bitcoin spot care se așteaptă să fie aprobate de SEC,” a declarat pentru BloombergYiannis Giokas, director senior în cadrul Moody’s Analytics.

Bitcoin a crescut cu până la 6,1%, atingând valoarea de 42.144 de dolari, și ieri era tranzacționat la 41.803 de dolari, la ora 16:00 în New York. Criptomoneda a atins ultima dată acest nivel în aprilie 2022, înainte de prăbușirea stablecoin-ului TerraUSD, care a accelerat o cădere de 2 trilioane de dolari în active digitale. Bitcoin este pe cale să înregistreze cea mai mare creștere anuală din 2020.

Token-uri mai mici, cum ar fi Ether și favoritul comunității de meme Dogecoin, au înregistrat, de asemenea, creșteri. Bitcoin Cash a crescut cu 9%, iar un indicator al celor mai mari 100 de criptomonede a adăugat mai mult de 4%.

Companiile legate de criptomonede din SUA au reușit să evite o zi slabă pe piața de acțiuni, cu operatorul de schimb Coinbase Global Inc. în creștere cu 5,5%, minerul Marathon Digital Holdings Inc. cu 8,6% și Bitcoin proxy MicroStrategy Inc. cu 6,7%.

Industria cripto așteaptă rezultatul cererilor depuse de companii precum BlackRock Inc. pentru a lansa primele ETF-uri Bitcoin spot în SUA. Bloomberg Intelligence anticipază că o serie de astfel de produse vor obține aprobarea Securities & Exchange Commission până în ianuarie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău