Cum poți participa la conferința „Finanțare alternativă pentru startup-uri și IMM-uri”

05 Dec. 2023, 11:16
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
05 Dec. 2023, 11:16 // Slider //  MD Bani

Ce oportunități financiare pot avea companiile pentru a-și dezvolta  afacerile? Care sunt instrumentele de finanțare alternativă  la care pot apela antreprenorii pentru extinderea business-ului? Acestea sunt doar câteva dintre subiectele care vor fi puse în discuție la conferința „Finanțare alternativă pentru Startup-uri și IMM-uri”, care va avea loc în data de 8 decembrie 2023 la Chișinău. Evenimentul este organizat de Startup Moldova, investitii.MD și Fagura Moldova, cu suportul USAID Moldova, Ambasada Suediei la Chișinău și UK in Moldova – British Embassy Chișinău.

În cadrul conferinței, invitații vor aborda în detalii principale instrumente de finanțare alternativă accesibile pentru antreprenorii din Republica Moldova, evenimentul fiind și o platformă de networking pentru a intra în contact cu profesioniști din domeniul investițiilor și antreprenoriatului.

La eveniment, participanții vor explora în profunzime aspecte legate de educație și dezvoltare a parteneriatelor în cinci domenii cheie de finanțare alternativă: crowdfunding, investitori business angels, fonduri cu capital de risc, finanțare prin acțiuni (equity funding) și programe de finanțare și granturi.

În cadrul panelurilor de discuții invitații vor aborda programele de finanțare oferite de instituțiile publice din Republica Moldova, care reprezintă o sursă valoroasă pentru afacerile noi create. De asemenea, un alt subiect de discuție va viza cadrul legal al finanțării alternative, incluzând evoluția crowdfundingului și reglementările asociate, adoptate pentru a sprijini această metodă de finanțare.

La eveniment, vor fi prezentate și studii de caz ale companiilor care au beneficiat de investiții semnificative și au reușit să-și extindă businessul, dar și un workshop interactiv, unde participanții vor putea interacționa direct cu experți din domeniu.

Natalia Bejan, CEO Startup Moldova: „Prin intermediul acestui eveniment, ne propunem să adunăm în același loc antreprenorii interesați de obținerea resurselor de finanțare alternativă, să le oferim acces la informații și experiențe care să-i ajute să ia decizii informate în ceea ce privește finanțarea afacerii. În acest sens, invităm antreprenorii care sunt pe punctul de a lansa un produs sau serviciu și au nevoie de finanțare, startup-urile care își doresc să lanseze o campanie de crowdfunding, dar și pe toți cei interesați de instrumentele de finanțare alternativă să participe la eveniment.”

Vrei să cunoști mai multe despre instrumentele de finanțare alternativă? Nu rata ocazia de a descoperi oportunități valoroase de investiții! Procură un bilet și participă la conferință – https://unde.io/event/218

Evenimentul este organizat de Startup Moldova, investitii.MD și Fagura Moldova, cu suportul USAID Moldova, Embassy of Sweden in Chișinău și UK in Moldova – British Embassy Chișinău.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău