Brandul de lux Prada a deschis o fabrică de marochinărie în România

24 Oct. 2022, 10:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Oct. 2022, 10:22 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Faimoasa companie de modă și produse de lux Prada a inaugurat joi, la Sibiu, o fabrică de marochinărie construită pe 31.000 de metri pătrați în Zona Industrială de Vest.

Fabrica este operată de compania Hipic Prod Impex, o unitate a grupului Prada, fondată încă în anul 1994, specializată pe articole de voiaj și marochinărie, precum și pe produse de harnașament.

La începutul acestui an grupul Prada a cumpărat pachetul de 20%  din acțiuni de la o antreprenoare din România, devenind astfel singurul proprietar al fabricii de încălţăminte Hipic Prod Impex de la Sibiu, scrie Transilvania Business.

Potrivit Profit.ro, este vorba de o investiție totală de circa 19 milioane euro, care va genera peste 300 de locuri de muncă și care beneficiază și de un ajutor de stat de 7,83 milioane euro.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți membri ai boardului Prada, printre care Massimo Vian – director industrial al grupului Prada și Daniele Borsi – directorul diviziei genți a acestui brand, conducerea locală a fabricii din Sibiu.

Fabrica din Sibiu a fost proiectată de arhitectul Guido Canali, autorul „Prada Garden Factories” – fabrici proiectate printr-un concept inedit care îmbină arhitectura cu natura, mizând pe crearea unor spații luminoase și prietenoase.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău