Ca în Vestul Sălbatic! Liderul unei grupări din Moldova specializate în spargeri de case de lux, prins în România

24 Mai 2022, 15:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Mai 2022, 15:08 // Actual //  Lupu Eduard

Liderul unei grupări din Republica Moldova specializate în spargeri de case de lux a fost prins în România, iar alte 12 persoane care acţionau cu acesta au fost arestate în Franţa. Anchetatorii au stabilit că gruparea acţiona în Moldova, Franţa şi România, iar prejudiciul în acest caz depăşeşte o jumătate de milion de euro.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) din Republica Moldova a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că a fost documentată activitatea infracţională a membrilor grupării intitulate „Patron”, care îşi desfăşura activitatea în Moldova, Franţa şi România.

Anchetatorii au făcut 50 de percheziţii în Franţa, România şi Moldova, în urma cărora au fost arestaţi 13 cetăţeni moldoveni, dintre care 12 în Franţa şi unul în România.

Bărbatul arestat în România este conducătorul grupării şi el locuieşte de mai mulţi ani în ţara noastră. El a fost condamnat în trecut şi într-un dosar legat de crearea unor fabrici clandestine de ţigări. De asemenea, PCCOCS a precizat că el este căutat şi în alte cazuri, pentru comiterea unor infracţiuni în Europa.

Anchetatorii au stabilit că membrii grupării au fost implicaţi în spargerea mai multor case de lux şi în furturi de accesorii agricole şi materiale de construcţii, valoarea prejudiciului depăşind 500.000 de euro.

De asemenea, în timpul percheziţiilor au fost ridicate 1.700 de cutii de ţigări, 520 de kilograme de tutun şi peste 200.000 de euro, dar şi bunuri sustrase şi introduse clandestin în Moldova.

Liderul grupării a fost reţinut pentru 24 de ore de autorităţile din România, iar apoi a fost prezentat Curţii de Apel Bucureşti care a dispus extrădarea acestuia în Franţa.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 12:58 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Parcul industrial Răut de la Bălți funcționează doar pe hârtie. În hala fostei uzine sovietice Răut nu este niciun agent economic, potrivit declarației deputatului Boris Marcoci.

„Desigur avem nevoie parcuri industriale pentru agenții economici. Vreau să dau un exemplu, Parcul Industrial Răut de la Bălți. Este o hală industrială de 24 mii de metri pătrați unde nu e niciun agent economic. De zeci de ani nu se lucrează”, a comentat Marcoci eficientizarea a activității parcurilor industriale  prezentată de ministrului Economiei, Dumitru Alaiba.

Ce putem face noi pentru a aduce agenții economici, l-a întrebat Marcoci pe Alaiba.

„Realitatea e realitate, acolo suflă vântul. Nicio lege luată aparte nu va soluționa problema nu există soluții magice. Noi venim cu modificarea legii la parcurile industriale, în guvern am probat programul de industrializeze lucrăm la acordarea subvențiilor. De exemplu, în România vii cu o investiție x și primești subvenții de la stat. Este o soluție pentru parcul Răut”, a răspuns Alaiba.

Parlamentul a votat în prima lectură un set de măsuri de eficientizare a activității parcurilor industriale. Măsurile au drept scop să stimuleze producția, vânzările și veniturile din taxe, astfel încât parcurile industriale din Republica Moldova să fie mai eficiente și mai atractive pentru afaceri.

Proiectul urmează să eficientizeze activitatea parcurilor industriale pe trei dimensiuni: conceptuală, funcțională și administrativă. Parcurile industriale vor fi divizate în 3 categorii – generale, specializate și multifuncționale (de tip A, B, C). Acestea vor putea fi create pe unul sau mai multe terenuri, fiind reglementate și facilitățile oferite companiilor care activează în zonele industriale. De asemenea, vor fi stabilite drepturile, atribuțiile și obligațiile rezidenților parcurilor industriale, fiind prevăzute cerințe mai stricte pentru contractele dintre companiile administratoare și rezidenți.

Documentul, elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, a fost votat de 60 de deputați. După ce proiectul de lege va fi supus consultărilor publice, urmează a fi examinat de Parlament și în lectura a doua.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău