„Ca orice fetiță mică eram pasionată de păpuși, dar… am crescut”. Acum jucăriile îi aduc bani, emoții și nopți albe

23 Iun. 2021, 16:49
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
23 Iun. 2021, 16:49 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Olga Rusu este este o tânără mămică pasionată de păpuși. Deoarece ficei ei nu îi plăceau păpușile obișnuite, Olga a început să le creeze singură folosind diverse materiale.  Ea își vinde păpușile în mediul online, iar o parte din ele le donează sau le face cadou.

Olga spune că era pasionată de cusut încă de când era mică, pentru a se învăța a coase ea spune a tăiat și rochia mamei sale, la care ținea enorm de mult. Apoi au urmat și alte peripeții.

„Ca orice fetiță mică eram pasionată de păpuși, dar … am crescut. Am vrut tot timpul să cos, nu îmi amintesc exact când a început să-mi placă. Încă la vârsta de 9 am tăiat rochia mamei, pe care a îmbrăcat-o la balul să de absolvire și la care ținea foarte mult, pentru a coase rochițe la păpuși. Apoi au urmat perdele, fețe de masă și altele, astfel am crescut cu dorința de a mă învăța să cos.”

Prima păpușă a cusut-o atunci când a înțeles că fiicei ei nu-i plăceau păpușile obișnuite. Olga recunoaște că a avut nevoie de mult timp până a trece de la idee la practică.

„Prima păpușă am vrut să o cos pentru fetița mea, care categoric nu iubea păpușile. Această idee s-a copt foarte mult. De la idee până la a face ceva frumos a trecut foarte mult timp.”

Atunci când confecționează păpuși, fiica este mereu lângă Olga și îi oferă ajutorul. La început Olga a creat o păpușă fără gură și nas, dar a întețes că îi lipsește ceva și a ales să vopsească fața.

„Acum confecționez păpuși, iar fetița mea stă mereu lângă mine, adoră să mă ajute. Văzusem pe internet păpușile de interior, cu ochii punctați, fără gură și nas, mă îndrăgostisem. Când a făcut-o am înțeles că îmi lipsește fața, emoțiile și deja de la a doua păpușă am pictat fața, ochii, gura, nasul, mi-a luat ceva timp să mă învăț, când ceva nu îmi iese o iau de la capăt.”

Olga spune că din dorința de a crea ceva frumos, uneori nu doarme nopțile.

„Deseori nu pot dormi nopțile, fiindcă mi se învârt în cap diferite idei. Sunt momente când păpușa deja e gata, însă uneori, când mă uit la ea îmi lipsește parcă ceva și astfel încep să îi cos alte haine. Așa am ajuns să o cutie plină cu hăinuțe nefolosite.”

Pentru a confecționa păpușile Olga Rusu folosește diverse materiale.

„Folosesc tricotaj special pentru corp și puf sintetic. Fața o pictez cu vopsea acrilică și creioane pastelate, de asemenea fac genuțe cât mai lungi. Pentru haine și încălțăminte folosesc absolut orice: bumbac, tricotaj, piele artificială, totul depinde de fantezie.”

Olga recunoaște că păpușile confecționate de ea sunt puțin mai scumpe decât cele din magazine, dar ele sunt speciale. Pentru a crea o singură păpușă ea are nevoie de 1-2 săptămâni.

„La o păpușă lucrez de la o săptămână până la două săptămâni. De aici și prețul puțin mai mare decât la păpușile din magazin. Sunt niște păpuși mai speciale, când procurați o astfel de păpușă puteți fi încrezut că e unică. Prețul unei păpuși poate varia între 50 – 65 de euro.”

Tânăra mămică își vinde creațiile mai mult în mediul online, pe rețelele de socializare, le oferă cadou și uneori le donează.

„Le vând mai mult prin interemediul rețelelor de socializare, am mai oferit cadou și uneori le donez. Clienții mei sunt diferiți, cred că pot să îi clasific în câteva categorii: persoane care vor să facă un cadou pentru cei mici și cei care și le procură pentru ei, pentru a păstra vie amintirea copilăriei ani la rând.”

Olga spune că această actvitate îi aduce liniște și împlinire sufletească.

„Le confecționez pentru că îmi aduc liniște sufletească, mâ mândresc cu fiecare păpușă creată, fiecare jucărie este preferata mea. Când am primit prima comandă nu îmi venea a crede că cineva le-a îndrăgit la fel de mult ca și mine.”

Tânăra este susținută în această activitate de fiica și soțul ei.

„Soțul și fiica mea sunt sprijunul cel mai de preț, fără ei nu cred că aș fi ajuns până aici. Pe viitor aș ca vrea ca cât mai multe dintre păpușile mele să-și găsească familia.”

„Ce poate fi mai frumos când știi că ceea ce faci este îndrăgit și de alții!”

 

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău