Cabana Pescarului. Cum arată luxoasa casă a lui Putin din Karelia ce l-ar face invidios și pe țarul Petru cel Mare

25 Iun. 2022, 06:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 06:21 // Actual //  Lupu Eduard

În urmă cu șase ani, canalul de televiziune rusesc Dojdi relata că o clădire, descrisă cu umilință de arhitecți ca fiind „Coliba pescarului”, aflată în adâncul pădurilor din regiunea nordică rusă Karelia, era menționată pe larg de către localnici ca fiind „dacea” sau casa de vacanță a lui Putin.

Bideuri care costă 10.800 de dolari fiecare și dușuri de 4.600 de dolari bucata. podea din marmură Fior di Bosco în valoare de 110.000 de dolari, piscina interioară cu o cascadă decorativă care curge de la primul etaj. Nu s-a făcut economie pentru o casă de vacanță de lux care i-ar aparține lui Vladimir Putin, scrie The Guardian, care a analizat o scurgere de mii de e-mailuri trimise de două companii de construcții din Rusia.

În timp ce datele oficiale arară doar câteva bunuri pe numele sau, inclusiv un mic apartament în Sankt Petersburg, două mașini din epoca sovietică din anii 1950, o rulotă și un mic garaj, plus un salariu de aproximativ 110.000 de lire sterline pe an, Dojd a relatat că acesta a fost locul în care Vladimir Putin a ales să se retragă pentru a se relaxa de stresul vieții de la Kremlin.

De fapt, au existat două case. Una cu un acoperiș acoperit de iarbă și un heliport. Dar, în rest, complexul părea relativ modest, cu Cabana Pescarului din lemn și sticlă futuristă, mobilată în interior cu canapele crem în stil Ikea. Acoperișul de iarbă al clădirii ar viza evitarea identificării clădirii din spațiu.

Pe terenurile din jur există o a doua clădire nouă, descrisă în cartea funciară rusă în 2018 ca fiind un „hambar”. Este, de fapt, potrivit scurgerilor de informații, o clădire modernă cu două etaje, care prezintă ceea ce pare a fi un spațiu vast pentru divertisment, cu o zonă de luat masa în spațiu deschis de peste 200 de metri pătrați.

Un perete despărțitor din sticlă separă marea sală de mese de o bucătărie profesională dotată cu grătare, un cuptor tandoor, un grătar în stil japonez și o afumătoare.

Fabrică de bere

La etajul al doilea se află o fabrica de bere privată, dotată cu echipamente austriece în valoare de 345.000 de euro, care poate produce 47 de litri de bere pe zi, precum și o sală de ceai cu vedere la lacul Ladoga.

De asemenea, anul trecut a început construcția unei clădiri separate cu două etaje care conține alte facilităti de bucătarie și spații de depozitare pentru pește, carne și legume. Aceasta are patru dormitoare modeste, cu paturi pliante, care ar putea fi folosite pentru cazarea personalului. Exista, de asemenea, o fermă de vite în apropiere, conform evidențelor funciare, unde sunt crescute vite Kobe, a declarat o sursă locală.

„Hambarul” are două piscine mici, iar o cărare coboară spre o cascadă naturală în lacul Ladoga, unde există un foișor confortabil sub care te poți adăposti de soare.

Cascada a fost o atracție turistică populară, dar astăzi este strict interzisă publicului. Lucrările generale de construcție sunt estimate într-un document la 187 de milioane de ruble.

Kremlinul neagă că este adevăratul beneficiar al complexului. Gărzile de securitate care patrulează zona sunt cunoscute pentru că vând păstrăvi din lac localnicilor atunci când șefii sunt plecați, dar nu au oferit niciun comentariu atunci când au fost întrebați pentru cine lucrează. Nu exista nimic scriptic care să sugereze o legătură directă cu președintele rus.

Cabana Pescarului pe numele unei companii numite Prime

Cabana Pescarului este înregistrată pe numele unei companii numite Prime, care este deținută de Support of Entrepreneurial Initiatives, un parteneriat non-profit fondat de Iuri Kovalciuk și fiul său Boris.

Iuri Kovalciuk, care se află pe lista celor sub sancțiuni occidentale, este un aliat apropiat al lui Putin și acționarul principal al Bank Rossia, supranumită „Banca lui Putin” din cauza reputației că face bani pentru Kremlin. Bank Rossia se afla, de asemenea, sub sanctiunile SUA, UE si Marea Britanie.

Terenurile din jur sunt deținute în continuare de companii legate de Kovalciuk și de un al doilea om de afaceri care a fost supus sancțiunilor americane din 2016.

Reprezentanții companiilor deținute de Kovalciuk și al doilea bărbat par să folosească, de asemenea, un nume comun de domeniu de e-mail, LLCInvest.ru, care este găzduit de un furnizor de web cu legături strânse cu Bank Rossia. Construcția propriu-zisă a complexului a fost condusă de angajați ai unei organizații non-profit, Revival of Marine Traditions, unde cel puțin o persoană asociată pare să folosească și numele de domeniu LLCInvest.ru.

The Guardian, OCCRP și Meduza au dezvăluit săptămâna aceasta că adresa de e-mail LLCInvest a fost legată de o serie de alte proprietăți de lux, iahturi și podgorii care au fost puse la dispoziția lui Putin. Niciunul dintre proprietarii sau fondatorii companiilor asociate și organizațiilor non-profit nu a răspuns solicitărilor pentru comentarii.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

12 Aug. 2022, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Aug. 2022, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

Ministerul ucrainean al Apărării ironizează turiștii ruși care au ales să se odihnească în Crimeea și, după exploziile de la baza aeriană militară rusă, părăsesc în grabă peninsula.

Centrul de presă al ministerului a publicat un videoclip amuzant, recomandându-le rușilor să refuze să viziteze Crimeea pentru a ocoli „vacanța de vară neplăcut de caldă”. Videoclipul a fost postat pe pagina de Twitter a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Vorbind sarcastic la două zile după exploziile de la Novofedorivka, armata ucraineană a lăsat să se înțeleagă riscul de a-și ruina vacanțele din cauza mai multor explozii la unitățile militare ale Rusiei din peninsula.

În mesaj, armata ucraineană trolează și trupele de ocupație ruse, sugerând că seria de explozii puternice la baza aeriană a fost rezultatul fumatului în locuri neautorizate.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău