Avertisment al CIA privind amestecul Rusiei în SUA: Putin are un plan ascuns de a submina Washingtonul

25 Iun. 2022, 06:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 06:46 // Actual //  Lupu Eduard

De când președintele rus Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina, s-a tot prezis că este posibil ca el să fie înlăturat de la putere.

Dar acum rapoarte de la CIA și alte Servicii de Informații indică faptul că liderul de la Kremlin, nu numai că nu iese din scenă, dar pune în aplicare un plan ascuns de a influența opiniile americanilor și de a submina puterea actuală de la Washington.

Putin recurge la diverse operațiuni în Statele Unite, menite să influențeze votanții care participă la alegerile din 2022 denumite ”Midterm election”, pentru Camera Reprezentanților (pentru toate cele 435 de locuri) și Senat (35 dintre cele 100 de locuri), dar și pentru cele prezidențiale din 2024, în tentativa de a obține alegerea unor candidați, care să fie mai favorabili obiectivelor sale, potrivit Yahoo News.

”Putin va încerca cu adevărat din greu să exacerbeze acele tendințe izolaționiste și să ne facă să ne întrebăm: ”De ce sprijinim Ucraina? El încearcă să dilueze sprijinul SUA pentru președintele ucrainean Zelenski”, a spus Daniel Hoffman, fostul șef al Biroului CIA de la Moscova.

Deja, operațiunile de influență ale Rusiei care vizează publicul american și occidental par să slăbească sprijinul și apetitul americanilor de a oferi ajutor Ucrainei, potrivit unui raport al CIA.

Lovitură în preajma lui Putin: Colonelul care purta codurile nucleare a fost găsit împușcat

Buletinul din luna mai 2022 al Biroului de informații din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă din Statele Unite, arată că brațul de influență al Kremlinului a concentrat operațiunile de influență ruse care vizează publicul american aproape în întregime asupra războiului din Ucraina.

”Informațiile împrăștiate de ruși au susținut că statele occidentale au prelungit războiul trimțând ajutor militar Ucrainei și că acțiunile Vestului au determinat creșterea prețurilor la alimente la nivel mondial”, se arată în raport.

De ce folosește Rusia armatele de troli?

Echipa de la Biroul de Informații a evaluat că guvernul rus rămâne una dintre principalele amenințări la adresa SUA din pricina ”operațiunilor cibernetice rău intenționate folosite împotriva guvernului federal, al autorităților statate și locale și a organizațiilor electorale”.

”Putin se gândește: ”Pot supraviețui. Și dacă ajung până în 2024, s-ar putea să vină un republican (la Casa Albă-n.a.), care să nu fie ca Joe Biden”. Sunt ”studenți„ ai politicii americane. Bineînțeles că se uită la alegerile Midterm din 2022 și la oricine este împotriva războiului din Ucraina”, a spus Hoffman.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

12 Aug. 2022, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Aug. 2022, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

Ministerul ucrainean al Apărării ironizează turiștii ruși care au ales să se odihnească în Crimeea și, după exploziile de la baza aeriană militară rusă, părăsesc în grabă peninsula.

Centrul de presă al ministerului a publicat un videoclip amuzant, recomandându-le rușilor să refuze să viziteze Crimeea pentru a ocoli „vacanța de vară neplăcut de caldă”. Videoclipul a fost postat pe pagina de Twitter a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Vorbind sarcastic la două zile după exploziile de la Novofedorivka, armata ucraineană a lăsat să se înțeleagă riscul de a-și ruina vacanțele din cauza mai multor explozii la unitățile militare ale Rusiei din peninsula.

În mesaj, armata ucraineană trolează și trupele de ocupație ruse, sugerând că seria de explozii puternice la baza aeriană a fost rezultatul fumatului în locuri neautorizate.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău