Metamorfoza lui Dmitri Medvedev: de la tehnocrat la naționalist extremist. „Se luptă pentru viitorul său loc în Rusia”

25 Iun. 2022, 06:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 06:13 // Actual //  Lupu Eduard

În vara lui 2010, președintele rus de atunci Dmitri Medvedev a pornit într-un tur al Silicon Valley în căutarea investitorilor și a ideilor despre cum să modernizeze economia țării sale dependente de resurse.

Tânărul președinte, cunoscut pentru dragostea sa pentru tehnologie, a făcut vizite la Google, Apple și Twitter în ceea ce cofondatorul platformei de socializare, Biz Stone, a descris drept „una dintre cele mai speciale zile din istoria Twitter”.

Acolo Medvedev a trimis primul său tweet. „Bună ziua tuturor, acum sunt pe Twitter și acesta este primul meu mesaj”, a scris el în rusă, cu o greșeală de tipar. În zilele noastre, Medvedev tinde să folosească Twitter și alte platforme de socializare pentru a posta critici despre oficialii americani și europeni, precum și pentru a face amenințări voalate legate de atacarea Statelor Unite și ștergerea Ucrainei de pe hartă. Într-o postare pe Telegram de luni, 20 iunie, el a spus că Statele Unite ar trebui să implore Rusia să reia negocierile pentru controlul armelor. „Lasă-i să alerge sau să se târască înapoi și să ceară asta”, a scris el.

În ciuda faptului că a postat pe Twitter mesajele sale belicoase în mai multe limbi, audiența lui Medvedev este cel mai probabil autohtonă, spun analiștii, deoarece caută să-și acopere spatele și să-și sprijine viitorul politic, în timp ce tulburările interne aduse de invazia Ucrainei de către Rusia încep să se dezvolte și speculațiile despre starea de sănătate a președintelui rus Vladimir Putin continuă să crească.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

06 Oct. 2022, 17:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Oct. 2022, 17:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) anunță despre construcția a unui apeduct pentru orașele Strășeni și Călărași. Pentru proiectul de lege privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași și-au dat votul 53 de deputați.

Potrivit lui Andrei Spînu, apeductul va asigura transportul apei potabile către mai multe localități din centrul țării, pe o lungime de circa 53 km.

Apeductul va traversa localitățile:

  • Vatra, Ghidighici și mun. Chișinău;
  • Vorniceni, Bucovăț, Tătărești, Pănășești, Roșcani, Sireți, Gălești, Căpriana și mun. Strășeni;
  • Vărzăreștii Noi, Nișcani, Tuzara, Pitușca și or. Călărași din r. Călărași;

Proiectul este susținut financiar de Guvernul Federal German prin intermediul KfW sub formă de grant în valoare de 25 milioane de euro, iar contribuția Guvernului Republicii Moldova este de aproximativ 3 milioane de euro, prin Fondul Național de Dezvoltare Regională.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău