Când eşti plătit să te vaccinezi: Un bărbat s-a vaccinat împotriva Covid-19 de 10 ori într-o singură zi

11 Dec. 2021, 18:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2021, 18:16 // Actual //  Lupu Eduard

Este anchetă în Noua Zeelandă după ce un bărbat s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 de până la 10 ori într-o singură zi.

Un bărbat a fost vaccinat împotriva Covid-19 de până la 10 ori într-o singură zi în numele altor persoane, ceea ce a dus la o anchetă a Ministerului Sănătăţii din Noua Zeelandă.

Se crede că bărbatul, care se pare că a fost în mai multe centre de vaccinare, a fost plătit pentru aceste vaccinuri.

Astrid Koornneef, managerul grupului de operaţiuni pentru programul de vaccinare Covid-19, a declarat că Ministerul Sănătăţii a luat la cunoştinţă acest caz şi îl ia foarte în serios.

Luăm această problemă foarte în serios. Suntem foarte îngrijoraţi de această situaţie şi colaborăm cu agenţiile competente. Dacă ştiţi pe cineva care a primit mai multe doze de vaccin decât cele recomandate, trebuie să solicite consiliere clinică cât mai curând posibil”, a spus Astrid Koornneef pentru site-ul de ştiri Stuff, citat de Ziarul Financiar.

Ministerul nu a dorit să confirme locul în care a avut loc incidentul.

Profesorul Nikki Turner, de la Universitatea Auckland, director medical al Centrului consultativ pentru imunizare, a declarat că nu există date privind siguranţa administrării unui număr atât de mare de vaccinuri într-o singură zi.

Vaccinul Comirnaty, cel pe care îl folosim, este conceput pe baza datelor clinice timpurii care stabilesc cantitatea potrivită pentru a oferi un răspuns imunitar bun. Noi ştim că un vaccin cu o doză mare creează mai multe efecte secundare”, a spus profesorul.

Stuff a dezvăluit în octombrie că poliţia a fost avertizată că anumite persoane ar putea să îşi asume identitatea altora şi să se vaccineze anti-Covid-19 în numele lor.

Să-ţi asumi identitatea unei alte persoane şi să primeşti un tratament medical este periculos. Acest lucru pune în pericol persoana care primeşte un vaccin sub o identitate asumată şi persoana a cărei fişă medicală va arăta că a fost vaccinată când nu a fost aşa”, spunea un reprezentant al Ministerului Sănătăţii.

Autorităţile din Noua Zeelandă consideră că înăsprirea procesului de vaccinare – cum ar fi solicitarea unui act de identitate cu fotografie – ar reduce în mod disproporţionat accesul grupurilor vulnerabile, precum persoanele fără adăpost sau în tranzit, persoanele în vârstă, tinerii, persoanele cu dizabilităţi. Oamenilor din Noua Zeelandă nu li se cere un act de identitate când se vaccinează.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău