Care sunt avantajele serviciului ATM Locator de la Mastercard

18 Iun. 2021, 09:49
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Petru Cosoi
18 Iun. 2021, 09:49 // Bănci şi Finanţe //  Petru Cosoi

Sistemul internațional de plăți Mastercard oferă clienților săi o gamă largă de servicii, bonusuri și reduceri unice, precum și o serie de servicii exclusive. Cel mai notabil dintre acestea este ATM Locator, un sistem care permite localizarea rapidă în regim online a unui bancomat alături de o locație anumită. Aceasta poate fi fie locația reală a clientului sistemului de plăți, fie un alt loc oriunde în lume.

Principiul de lucru al serviciului ATM Locator

Esența acestui serviciu este următoarea:

  • Utilizatorul intră pe site-ul oficial al sistemului de plată Mastercard și accesează secțiunea ATM Locator.
  • Aici, în bara de căutare, indică adresa exactă lângă care dorește să găsească bancomatul (ATM).
  • După aceea, serviciul începe automat să caute un bancomat. După câteva secunde, pe ecran se va afișa o listă cu bancomatele cele mai apropiate de acea locație.

Vă rugăm să rețineți: căutarea se efectuează într-o anumită rază de la adresa specificată în bara de căutare. Dacă este necesar, puteți reseta rezultatele încercând să găsiți bancomatul în altă parte.

Particularitățile utilizării serviciului ATM Locator

Acest serviciu vă permite nu numai să găsiți cel mai apropiat bancomat prin care puteți retrage numerar, ci și să găsiți un bancomat după anumiți parametri, folosind filtrele speciale de pe pagină.

De exemplu, prin această căutare, puteți găsi rapid un bancomat la care este cel mai convenabil să vă apropiați cu automobilul. De asemenea, puteți căuta un bancomat, lângă care există o rampă pentru persoanele care folosesc un scaun cu rotile. La fel, puteți găsi bancomate care funcționează non-stop, care acceptă funcționarea cu carduri cu cip și/sau bandă magnetică. Puteți găsi chiar și bancomate prin care este permisă completarea depozitelor. Mai mult, acestea nu trebuie să aparțină neapărat băncii la care clientul a deschis inițial sau doar va deschide un depozit.

De ce să folosiți ATM Locator de la Mastercard

Cu acest serviciu, puteți fi sigur că veți putea retrage cu ușurință și rapid bani în altă țară, deoarece acum puteți găsi oricând cel mai apropiat bancomat.

Astfel, se facilitează retragerea banilor într-o anumită valută în condiții mai favorabile decât efectuarea unui schimb valutar în țara de origine înainte de călătorie. În plus, în orice țară din lume puteți găsi un bancomat și ele funcționează întotdeauna în același mod.

Vă rugăm să rețineți că atunci când utilizați bancomatul pentru a retrage numerar, este posibil să vi se perceapă un comision de către operatorul bancomatului sau bancă. Sistemul de plată Mastercard nu percepe taxe suplimentare; puteți utiliza gratuit serviciul ATM Locator.

P. 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală