Care sunt avantajele serviciului ATM Locator de la Mastercard

18 Iun. 2021, 09:49
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Petru Cosoi
18 Iun. 2021, 09:49 // Bănci şi Finanţe //  Petru Cosoi

Sistemul internațional de plăți Mastercard oferă clienților săi o gamă largă de servicii, bonusuri și reduceri unice, precum și o serie de servicii exclusive. Cel mai notabil dintre acestea este ATM Locator, un sistem care permite localizarea rapidă în regim online a unui bancomat alături de o locație anumită. Aceasta poate fi fie locația reală a clientului sistemului de plăți, fie un alt loc oriunde în lume.

Principiul de lucru al serviciului ATM Locator

Esența acestui serviciu este următoarea:

  • Utilizatorul intră pe site-ul oficial al sistemului de plată Mastercard și accesează secțiunea ATM Locator.
  • Aici, în bara de căutare, indică adresa exactă lângă care dorește să găsească bancomatul (ATM).
  • După aceea, serviciul începe automat să caute un bancomat. După câteva secunde, pe ecran se va afișa o listă cu bancomatele cele mai apropiate de acea locație.

Vă rugăm să rețineți: căutarea se efectuează într-o anumită rază de la adresa specificată în bara de căutare. Dacă este necesar, puteți reseta rezultatele încercând să găsiți bancomatul în altă parte.

Particularitățile utilizării serviciului ATM Locator

Acest serviciu vă permite nu numai să găsiți cel mai apropiat bancomat prin care puteți retrage numerar, ci și să găsiți un bancomat după anumiți parametri, folosind filtrele speciale de pe pagină.

De exemplu, prin această căutare, puteți găsi rapid un bancomat la care este cel mai convenabil să vă apropiați cu automobilul. De asemenea, puteți căuta un bancomat, lângă care există o rampă pentru persoanele care folosesc un scaun cu rotile. La fel, puteți găsi bancomate care funcționează non-stop, care acceptă funcționarea cu carduri cu cip și/sau bandă magnetică. Puteți găsi chiar și bancomate prin care este permisă completarea depozitelor. Mai mult, acestea nu trebuie să aparțină neapărat băncii la care clientul a deschis inițial sau doar va deschide un depozit.

De ce să folosiți ATM Locator de la Mastercard

Cu acest serviciu, puteți fi sigur că veți putea retrage cu ușurință și rapid bani în altă țară, deoarece acum puteți găsi oricând cel mai apropiat bancomat.

Astfel, se facilitează retragerea banilor într-o anumită valută în condiții mai favorabile decât efectuarea unui schimb valutar în țara de origine înainte de călătorie. În plus, în orice țară din lume puteți găsi un bancomat și ele funcționează întotdeauna în același mod.

Vă rugăm să rețineți că atunci când utilizați bancomatul pentru a retrage numerar, este posibil să vi se perceapă un comision de către operatorul bancomatului sau bancă. Sistemul de plată Mastercard nu percepe taxe suplimentare; puteți utiliza gratuit serviciul ATM Locator.

P. 

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Oct. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Într-un interviu pentru Bani.md, agentul imobiliar Liliana Popescu a menționat că moldovenii cumpără apartamente din blocuri vechi pentru investiții. Apartamentele sunt oferite cu chirie sau sunt vândute la un preț mai mare după ce se repară.

„Sunt foarte multe solicitări pentru blocurile vechi, pentru că prețul este mai mic. De exemplu, dacă cumperi un apartament în stare deplorabilă cu 20 de mii, în vânzare îl poți scoate în vânzare chiar și cu 35 de mii.”.

Potrivit Lilianei Popescu, astfel de solicitări vin în special de la persoanele care lucrează peste hotare. Clienții fac reparații și dau apartamentele în chirie sau le scot la vânzare la un preț mai mare.

În general, moldovenii preferă apartamentele cu o cameră și living, iar familiile își doresc apartament cu două camere și living.

Cea mai bună perioadă de vânzare a apartamentelor este atunci când revine diaspora acasă, de sărbători precum Crăciun sau Paști.

„Indiferent că lucrează peste hotare vor să aibă ceva acasă.”, spune Liliana Popescu.

Mai multe detalii despre tendințele de pe piața imobiliară, aflați în interviul ce urmează.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie