Cât câştigă un angajat McDonald’s în România? În pandemie, compania a majorat salariile cu 27%

31 Dec. 2021, 12:32
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
31 Dec. 2021, 12:32 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Veniturile medii pe care le pot câştiga angajaţii McDonald’s sunt de 2.400 de lei românești (aproximativ 485 de euro) net lunar pentru crew (lucrător comercial responsabil cu pregătirea produselor sau servirea clienţilor), 3.200 de lei românești (aproximativ 647 de euro) net pentru manager trainee şi 4.200 de lei (aproximativ 850 de euro) net pentru un manager, arată datele oferite de companie, scrie ZF.

„Avem salarii competitive la nivelul pieţei şi le oferim flexibilitate angajaţilor, astfel încât oamenii pot opta pentru un program de 4 – 6 – 8 ore. În funcţie de programul ales sau de orele suplimentare lucrate, venitul final poate varia”, spunea recent spune Paul Drăgan, CEO al McDonald’s România.

În pofida pandemiei şi a incertitudinii, executivul adaugă că a majorat în medie cu 27% salariile angajaţilor, când nimeni nu se aştepta. Iar asta a făcut ca oamenii să rămână, astfel că fluctuaţia de personal a fost mai mică în 2020 şi 2021, pe o piaţă a forţei de muncă foarte dificilă.

„Am crescut salariul de bază şi am introdus o serie bonusuri pentru a-i ţine pe oameni motivaţi. Totodată, am vizitat cât de des restaurantele din ţară. Avem circa 5.000 de salariaţi în România. Migraţia către alte companii a existat dintotdeauna. Acum poate s-a acutizat în unele industrii. Noi am văzut mereu aceste mişcări, dar pentru noi lucrurile au stat mai bine în 2020 şi 2021.”

McDonald’s este liderul pieţei locale de restaurante, cu afaceri de 110 milioane de euro în primul semestru din acest an, cu 38% mai mari decât cele din aceeaşi perioadă a anului anterior şi cu 20% peste rezultatele din primele şase luni din 2019. Compania are în prezent circa 90 de restaurante, iar dezvoltarea urmează să continue şi în 2022, la fel şi investiţiile în remodelări şi digitalizare.

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 12:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iul. 2022, 12:55 // Actual //  Lupu Eduard

Oficialii UE s-au pus de acord cu crearea unui ansamblu de legi care să aducă sub control lumea criptomonedelor, aceasta fiind prima iniţiativă majoră luată în acest sens pentru domeniul cripto, scrie CNBC.

Măsura vine la trei zile după ce Comisia Europeană şi Parlamentul European împreună cu ţările membre au implementat o serie de măsuri menite să oprească spălarea banilor prin intermediul monedelor digitale.

Noile legi şi reguli vin într-un moment sensibil pentru lumea activelor digitale, în care criptomonedel se confruntă cu o prăbuşire dramatică, în special Bitcoin care a înregistrat cea mai abruptă scădere din ultimul deceniu.

Legea este concepută pentru a da bătăi de cap marilor jucători de pe piaţa cripto, exchange-urilor şi emitenţilor de aşa numite stablecoins (criptomonede legate de active reale – n.r. ).

Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare  şi Pieţe va putea bloca platformele cripto în cazul în care se ajunge la concluzia că acestea nu-şi protejează investitorii sau ameninţă integritatea pieţei şi stabilitatea financiară.

„Astăzi facem ordine în acest Vest Sălbatic al criptoactivelor, creând reguli clare care vor asigura siguranţa furnizorilor şi standarde înalte pentru investitori”, a declarat Stefan Berger, parlamentarul care a condus negocierile în Parlamentul European.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău