Ce activități artistice vor fi organizate de Crăciun la Chișinău? Programul evenimentelor pentru 24, 25 decembrie

24 Dec. 2021, 14:19
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
24 Dec. 2021, 14:19 // Actual //  MD Bani

Primăria municipiului Chișinău anunță că, pe data de 24 și 25 decembrie, în Ajun și de Sărbătoarea Nașterii Domnului (Crăciun), în centrul Capitalei vor fi organizate activități cultural-artistice cu tematica sărbătorilor de iarnă. La evenimente va participa și primarul Capitalei, Ion Ceban. De asemenea, pe scenă vor evolua interpreți autohtoni cu o serie de melodii de Crăciun.

Astfel, vineri, 24 decembrie, ora 17:15, în Scuarul Catedralei, în preajma Porților Sfinte, va avea loc o activitate de promovare a tradițiilor populare, cu genericul „Ajunul Crăciunului”. La eveniment va participa Primarul General, Ion Ceban. Acțiunea este organizată de Direcția Cultură, în comun cu Pretura sectorului Centru și va fi transmisă în direct la postul public de televiziune „Moldova 1″. În aceeași zi, la ora 19:00, în scuarul Catedralei, în preajma Porților Sfinte, va avea loc Gala Festivalului de promovare a tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Florile Dalbe”, eveniment organizat de Direcția Cultură și Pretura sectorului Botanica.

Sâmbătă, 25 decembrie, ora 17:00, în scuarul Catedralei, în preajma Pomului de Crăciun, va avea loc un eveniment cultural-artistic de promovare a tradițiilor de iarnă, cu genericul „În seara de Crăciun”. Primarul General, Ion Ceban și viceprimarul Angela Cutasevici vor adresa mesaje de felicitare cetățenilor, cu ocazia Crăciunului.

Pe scenă vor evolua discipolii școlilor cu profil de arte din municipiu și ansamblurile etnofolclorice „Odolean” și „Romanița”.

Seara va culmina cu un colaj de melodii populare, interpretate de colective și interpreți profesioniști: Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii” și Orchestra de muzică populară condusă de frații Advahov, cu soliștii Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Mihaela Tabură și Tatiana Jacot.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău