Ce model de mașină își pierde cel mai puțin din valoare, în primii trei ani de la cumpărare

02 Apr. 2024, 12:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Apr. 2024, 12:36 // Actual //  Lupu Eduard

Experții britanici au analizat prețurile de vânzare pentru 20 de modele diferite de mașini. Dintre acestea Hyundai Tucson a pierdut cel mai puțin preț în primii trei ani de la achiziție, iar Kia Ceed cel mai mult.

Pentru mulți șoferi, un parametru important atunci când aleg o mașină este ”lichiditatea” acesteia. Unele modele se ieftinesc rapid, altele își păstrează valoarea. Publicația britanică Auto Express a stabilit care mașini pierd cel mai mult și cel mai puțin din valoare în primii trei ani de funcționare.

În cadrul studiului, au fost analizate informații despre 20 de modele diferite de mașini cu motoare pe benzină. Pe baza datelor de pe piața auto, a fost calculată valoarea aproximativă a mașinii după trei ani de proprietate și kilometraj de 90.000 km.

S-a dovedit că cea mai ”lichidă” mașină este crossover-ul Hyundai Tucson: își va pierde 34% din valoarea inițială în 3 ani de funcționare. Locul doi a fost ocupat de Toyota RAV4 (-34,6%), iar pozițiile a treia și a patra sunt împărțite de Skoda Octavia și Toyota C-HR (-39,5%).

Kia Ceed (-47,6%), Ford Focus (-45,2%) și Fiat Tipo (-45,1%) au pierdut cel mai mult la preț în trei ani.

Topu final arată astfel:

 1. Hyundai Tucson – pierdere de 34,6% din valoare în 3 ani.
 2. Toyota RAV4 – 34,6%.
 3. Skoda Octavia – 39,5%.
 4. Toyota C-HR – 39,5%.
 5. Kia Sportage – 39,9%.
 6. Nissan Qashqai – 41%.
 7. Volkswagen Tiguan – 41,2%.
 8. Toyota Yaris – 41,9%.
 9. Toyota Corolla – 42%.
 10. Dacia Duster – 42,1%.
 11. Opel Astra – 43,1%.
 12. Skoda Superb – 43,3%.
 13. Opel Corsa – 43,8%.
 14. Volkswagen Passat – 43,9%.
 15. Skoda Fabia – 44,5%.
 16. Renault Clio – 45%.
 17. Volkswagen Golf – 45%.
 18. Fiat Tipo – 45,1%.
 19. Ford Focus – 45,2%.
 20. Kia Ceed – 47,6%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău