Ce zici de o bere savurată sub apă? Unde se află prima berărie subacvatică din Europa

09 Aug. 2021, 18:12
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Aug. 2021, 18:12 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O bere rece pare o idee foarte bună în zilele călduroase, însă ce-ați zice de una savurată sub apă? Prima berărie subacvatică din Europa se află în județul Covasna. Acolo turiștii pot face scufundări sau pot sta la o bere cu prietenii, la 3 metri adâncime, sub apă, scrie Digi24.

Berăria subacvatică din Dalnic, județul Covasna, a apărut în 2018. La 3 metri sub apă, scafandrii au amenajat un bar cu scaune, din care nu lipsesc frigiderul plin cu bere rece și nici desfăcătorul de sticle.

Szabò Kolos – instructor de scafandri: Orice facem la suprafață, 95-96% putem să facem și sub apă și efectiv, doar combinăm două lucruri, două hobby-uri.

În berăria de sub apă nu ai acces dacă nu ai trecut, mai întâi, de instructajul pe uscat, care ține aproximativ o oră. O scufundare costă 350 de lei românești de persoană, iar berea e din partea casei.

-Am încercat să beau bere. E foarte interesant, că nu e același lucru când bei bere afară sau sub apă. Are o tehnică interesantă.

Szabò Kolos – instructor de scafandri: E o tehnică mai complicată. Se scoate furtunul de aer din gură și se deschide sticla. Acesta nu trebuie să fie alcool neapărat, poate să fie orice băutură din sticlă, se apropie de gură și după aia se suflă aer în sticlă și așa vine înapoi orice lichid ar fi acela.

Terapie subacvatică pentru copiii cu autism

Tot în Dalnic, copiii cu autism pot face terapie prin muzică subacvatică. O astfel de ședință durează două ore și costă 150 de lei românești.

 Szabò Jenő – președinte Centrul de Cercetări Subacvatice: În aceste terapii practic stau pe spate în aceste cădițe și aceste unde sonore și nesonore, să spun așa, care vin din apă antrenează craniul, care devine într-o cutie de rezonanță și tot ce este înăuntrul cutiei, practic este supus unei accelerării a neuroplasticității.

-E foarte, foarte liniștit și stă foarte bine în apa asta. Am mai fost la bazine, la piscine, la diferite chestii și nu prea suporta apa, în schimb, aici văd că e super fain.

-Îl ajută foarte mult, am continuat să venim. Deci deja e al treilea an de terapie și sunt semne clare de îmbunătățire.

Camping cu stil pentru nopți în natură

Cei care ajung în Dalnic și vor să rămână peste noapte se pot caza în regim de glamping.

Turiștii se pot caza în cele șapte corturi. Un cort pentru trei persoane ajunge la 280 de lei românești pe noapte, unul pentru două persoane este 210 lei românești, iar un cort mic de o persoană ajunge 150 de lei românești pe noapte.

Comuna Dalnic este situată la 17 kilometri de Târgu Secuiesc, respectiv 47 de kilometri de municipiul Brașov.

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 12:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Sept. 2021, 12:13 // Actual //  Lupu Eduard

Multe dintre joburile care există astăzi în lume erau doar un vis sau chiar o utopie acum 20 sau 30 de ani, la fel cum unele locuri de muncă de acum câteva secole au dispărut între timp pentru că lumea se schimbă şi piaţa muncii odată cu ea, scrie Ziarul Financiar.

Roboţii fac astăzi multe dintre muncile pe care oamenii anterior le practicau în agricultură ori industrie. De altfel, unele dintre cele mai în vogă companii ale momentului astăzi sunt cele de tehnologie şi robotizare, iar cel mai bun exemplu este cel al UiPath. Compania fondată în România, dar listată la Bursa de la New York, este spe­cia­lizată în dez­voltarea de roboţi software care auto­matizează pro­cesele de lucru din com­panii.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală