Elon Musk și Samuel Reid vor lansa pe orbită un imens panou publicitar. Reclamele vor fi cumpărate cu criptomonede

10 Aug. 2021, 09:28
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
10 Aug. 2021, 09:28 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Elon Musk şi Samuel Reid vor pune pe orbită un imens panou publicitar. Samuel Reid, CEO şi cofondator al GEC, a declarat pentru Business Insider că satelitul va fi lansat în 2022 cu ajutorul rachetelor SpaceX. Oamenii şi companiile vor cumpăra jetoane pentru a proiecta reclame.

Se pot achiziţiona cinci jetoane care impactează pixelii: Beta şi Rho pentru plasarea reclamei pe ecran, Gamma şi Kappa pentru culoare şi luminozitate şi XI pentru durata sa. Aceste jetoane vor putea fi achiziţionate prin criptomonede.

„Încerc să realizez ceva care să poată democratiza accesul la spaţiu şi să permită participarea descentralizată”, a spus Reid.

Încă nu se cunoaște cât de mari vor fi anunţurile, câte anunţuri vor fi afişate simultan, impactul asupra mediului şi ce cost de energie va avea satelitul.

GEC este, de asemenea, grupul din spatele satelitului Doge-1, despre care Musk a spus că ar fi „prima criptomonedă din spaţiu” şi „primul meme în spaţiu”.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău