Ryan Air a început să opereze curse de pe aeroportul din Iași! Bilete de la 23 de euro

27 Mart. 2023, 16:06
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
27 Mart. 2023, 16:06 // Au Bani //  MD Bani

Din 26 martie, Ryanair a început operarea curselor de pe Aeroportul Iași. Compania irlandeză de tip low-cost, una dintre cele mai mari din Europa, va lega Aeroportul Iaşi de alte oraşe importante ale Europei. Prețul biletelor este ademenitor, de la 23 de euro într-o direcție.

Astfel, avioanele care vor decola de la Iaşi vor ateriza la:

  • Milano (Bergamo)
  • Paris (Beauvais)
  • Bruxelles (Charleroi)
  • Dublin.

Ryanair, noul partener al Aeroportului Internaţional Iaşi, va opera nu mai puţin de 30 de curse săptămânale. Astfel, zborurile de la Iaşi către Dublin vor avea loc în fiecare zi de marţi, joi şi duminică. De la Iaşi la Milano, călătorii vor putea zbura în zilele de marţi, miercuri, joi, sâmbătă şi duminică.

De la Iași spre Bruxelles zborurile sunt programate în fiecare zi de marţi, miercuri şi duminică. Totodată, în zilele de marţi, joi, vineri şi duminică vor decola de la Iaşi avioanele care aterizează la Paris.

Așadar, dacă planifici o călătorie cu buget redus, poți opta pentru zboruri de la Iași cu Ryan Air. De exemplu, un bilet de la Iași spre Milano, prețul unui bilet pe data de 30 martie este 41,33 euro, iar la întoarcere, pe 2 aprilie vei achita doar 22,29 euro.

Realitatea Live

24 Mai 2024, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Mai 2024, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Sectorul transportului feroviar din Republica Moldova a înregistrat o scădere semnificativă în primele trei luni ale anului 2024, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.În această perioadă, transportul feroviar de mărfuri, care reprezintă aproximativ 15,4% din totalul mărfurilor transportate în țară, a înregistrat cele mai mari scăderi atât în volumul de mărfuri transportate, cât și în distanța parcursă.

Conform informațiilor furnizate, în ianuarie-martie 2024, volumul de mărfuri transportate pe calea ferată a înregistrat o scădere de 24,7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. De asemenea, distanța parcursă de aceste mărfuri a scăzut cu 44,5%, reflectând o tendință generală de descreștere a activității în acest sector vital al economiei.

CFM este într-o situație financiară dificilă. La sfârșitul lunii aprilie, compania de stat împrumta 35 miilioane de lei de la Loteria Moldovei pentru achitarea restanețelor la salarii, care se acumulase pe fundalul reducverii transportului de mărfuri.

La capitolul infrastructură, din cele 139 de locomotive existente, 134 și-au depășit durata de amortizare. Totodată, peste 25% din infrastructura feroviară nu mai poate fi exploatată și necesită reparație capitală, iar peste câțiva ani circulația pe mai mult de jumătate din căile ferate ar urma să fie suspendată.

În ultimuul deceniu, întreprinderea de stat a generat pierderi care se apropie de un miliard de lei. Pierderile au crescut în ultimii ani din cauza scăderii numărului de pasageri, în special pentru transportul internațional, dar și a transportului de mărfuri. Totodată veniturile sunt în continuă scădere. Costurile salvării CFM sunt estimate la câteva sute de milioane euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău