VIDEO Sunteți pregătiți de Sânziene Night? Castel Mimi este în toiul pregătirilor!

07 Iul. 2023, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Romaniuc Victoria
07 Iul. 2023, 17:35 // Actual //  Romaniuc Victoria

Sâmbătă, 8 iulie, la Castel Mimi va avea loc cea mai misterioasă noapte din acest an – Sânziene Night. Și pentru că până la eveniment au rămas ore numărate, angajații vinăriei roiesc ca albinuțele și fac tot posibilul ca oaspeții să aibă parte de o seară de neuitat. Colegul nostru, Traian Stoianov, a fost la Castel Mimi și s-a convins de acest lucru cu propriii ochi.

Mâine, toți oaspeții și prietenii Castel Mimi vor avea ocazia să se simtă că în poveste. În timp ce licoarea lui Bacchus și bucatele gătite în aer liber vă vor încânta papilele gustative, muzica live vă va purta într-o călătorie magică.

Totodată, cei prezenți vor putea savura priveliștea fabuloasă și vinurile selecte pe un leagăn sau lângă focul celor două ruguri, care vor fi încinse în jurul havuzurilor de pe teritoriul vinăriei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Cât despre condițiile meteo nefavorabile – nu trebuie să vă faceți griji! La Castel Mimi deja au fost amplasate mai multe umbrele, care vă vor apăra de arșiță sau stropii de ploaie.

Întrucât toate biletele pentru trenul Chișinău – Castel Mimi au fost deja vândure, cei care nu au reușit să le achiziționeze vor trebui să ajungă cu mașina personală sau cu un taxi.

 

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău