CEO EQT: Exporturile de gaze americane pot înlocui „cu ușurință” frunizările de gaz natural din Rusia

14 Mart. 2022, 10:27
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
14 Mart. 2022, 10:27 // Actual //  MD Bani

Piața mondială a energiei a fost brusc perturbată după ce Rusia a invadat Ucraina. În acest sens, un șef energetic spune că SUA ar putea interveni și ar putea ajuta la consolidarea aprovizionării globale.

Toby Rice, care conduce cel mai mare producător de gaze naturale din SUA, EQT, a declarat pentru BBC că SUA ar putea înlocui cu ușurință furnizările de gaz natural din Rusia.

„Avem capacitatea de a face mai mult, dorința de a face mai mult”, a spus domnul Rice.

El a estimat că SUA are potențialul de a-și multiplica de patru ori producția de gaz până în 2030.

Declarația lui Rice precum că companiile americane ar putea juca un rol mai important în furnizarea de gaze către Europa, vine la mai puțin de o săptămână după ce secretarul american pentru Energie, Jennifer Granholm, a cerut industriei combustibililor din țară să pompeze mai mult petrol.

„Suntem pe picior de război”, a spus Granholm. „Asta înseamnă că produci mai mult chiar acum, unde și dacă poți.”

De asemenea, compania EQT din Pittsburg ar putea fi capabilă să crească producția. Dar fără mai multe conducte, nu poate trimite gazul acolo unde este cel mai necesar.

Un alt obstacol în calea ambițiilor SUA de a exporta mai mult gaz natural lichefiat este lipsa de facilități de export. Terminalele din SUA transportă aproape de tot gazul. Înainte ca gazul natural să poată fi expediat în străinătate, acesta trebuie să meargă la o instalație specială unde este răcit la temperaturi sub minus 260 de grade Fahrenheit, transformându-l într-un lichid. Apoi poate fi încărcat pe nave de marfă.

În prezent, în Statele Unite funcționează opt terminale, cu încă 14 proiecte aprobate pentru construcție.

„Putere strategică”

Rice a spus că opoziția politică față de construirea de conducte și de instalații de export – parțial determinată de preocupările de mediu – împiedică în primul rând industria sa să ajute Europa să înceteze dependența de gazul rusesc.

În acest sens, Rice a cerut administrației Biden să simplifice procesul de aprobare a proiectelor de conducte.

Având în vedere dorința administrației Biden de a-și ajuta aliații cu problemele energetice și de a se opune agresiunii ruse, Rice ar putea obține ceea ce își dorește, secretarul american pentru Energie, Granholm, spunând producătorilor de petrol și gaze:

„Sunt aici pentru a întinde o mână de parteneriat”.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 08:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 08:57 // Actual //  Lupu Eduard

În cazul în care proiectul de lege privind tutunul și vapatul va fi adoptat în cele din urmă, vânzarea de produse din tutun oricărei persoane născute după 1 ianuarie 2009 în Marea Britanie va fi o infracțiune.

Acest lucru înseamnă că, în prezent, copiii cu vârsta de 15 ani sau mai tineri nu vor putea cumpăra niciodată o țigară în mod legal, relatează Sky News.

Planul s-a numărat printre cele trei politici cheie anunțate de premierul britanic Rishi Sunak la conferința Partidului Conservator de anul trecut.

Cu toate acestea, unii conservatori mai permisivi au criticat interdicția, ceea ce înseamnă că premierul ar putea fi nevoit să se bazeze pe sprijinul din partea cealaltă a Camerei Comunelor pentru a trece proiectul de lege.

Printre cei care se opun interdicției se numără predecesoarea lui Sunak, Liz Truss, care a descris planurile ca fiind „profund neconservatoare” și Boris Johnson, care a catalogat mișcarea drept „o nebunie”.

Parlamentarilor conservatori li s-a acordat un vot liber cu privire la legislație și se așteaptă ca mai mulți să se opună atunci când va avea loc prima dezbatere completă în Camera Comunelor, marți.

Cu toate acestea, Partidul Laburist va susține propunerile, ceea ce face probabil ca legislația să treacă acest prim obstacol, indiferent de opoziția conservatorilor.

Proiectul de lege nu ar incrimina fumatul în sine, iar cei cu vârsta de 18 ani sau mai mult pot cumpăra țigări pentru totdeauna fără repercusiuni legale. Cu toate acestea, persoanele mai în vârstă ar putea fi nevoite să aibă asupra lor un act de identitate dacă vor să cumpere țigări în viitor.

Scopul interdicției este de a împiedica oamenii să fumeze chiar înainte de a se apuca de fumat, deoarece guvernul a atras atenția asupra faptului că fumatul creează o dependență foarte mare, patru din cinci fumători începând să fumeze înainte de vârsta de 20 de ani și rămânând dependenți pe viață.

Magazinele care nu respectă regulile vor fi sancționate imediat, iar guvernul spune că banii îi va folosi pentru alte măsuri de reprimare.

La începutul acestui an, noua coaliție guvernamentală din Noua Zeelandă a abrogat ceea ce ar fi fost prima interdicție la nivel mondial privind posibilitatea tinerilor de a cumpăra țigări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău