China vrea să cumpere tot mai multe companii ruseşti. Ginganții chinezi vin cu bani pentru a profita de prăbușire

08 Mart. 2022, 17:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
08 Mart. 2022, 17:00 // Bani și Afaceri //  MD Bani

China vrea să cumpere tot mai multe companii rusești sau să-și crească participațiile în companiile ruseşti din domeniul energiei şi al materiilor prime, cum ar fi gigantul Gazprom şi producătorul de aluminiu Rusal International, potrivit Bloomberg.

Beijingul poartă discuţii cu firmele sale de stat, printre care China National Petroleum, China Petrochemical., Aluminum Corp. of China şi China Minmetals cu privire la orice oportunităţi de potenţiale investiţii în companii sau active ruseşti. Orice acord ar fi pentru a susţine importurile Chinei, în timp ce îşi intensifică atenţia asupra securităţii energetice şi alimentare – nu ca o dovadă de sprijin pentru invazia Rusiei în Ucraina – au spus sursele Reuters, preluate de ZF.

Potrivit informațiilor, discuţiile se află într-un stadiu incipient şi nu vor duce neapărat la un acord. Unele discuţii între companiile energetice chineze şi ruseşti au început să aibă loc, potrivit unor surse separate.

CNPC şi China Petrochemical – cunoscută sub numele de Sinopec Group – au refuzat să comenteze, potrivit oficialilor media ai companiilor. Autoritatea chineză de reglementare a activelor de stat Sasac, Aluminum Corp. of China şi Minmetals nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. Reprezentanţii Gazprom şi Rusal nu au comentat.

Războiul Rusiei în Ucraina a crescut presiunea asupra Beijingului pentru a asigura importurile, în condiţiile în care costul energiei, al metalelor şi al alimentelor a crescut vertiginos la niveluri fără precedent. Îngrijoraţi de impactul pe care creşterea bruscă a preţurilor îl va avea asupra economiei, înalţi oficiali guvernamentali chinezi au emis ordine pentru a prioritiza securitatea aprovizionării cu mărfuri, a relatat Bloomberg săptămâna trecută.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău