Dezastru pentru economia rusă: Comisia Europeană a pregătit un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi Belarusului

08 Mart. 2022, 16:39
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
08 Mart. 2022, 16:39 // Actual //  MD Bani

Comisia Europeană a pregătit un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi Belarusului din cauza războiului care continuă în Ucraina. Sancțiunile vizează alți oligarhi şi politicieni ruşi şi trei bănci din Belarus, au declarat marţi trei surse pentru Reuters.

Proiectul de sancţiuni a fost adoptat de executivul UE marţi dimineaţă şi va fi discutat de ambasadorii UE în cadrul unei reuniuni de astăzi., scrie ZF. Proiectul va interzice trei bănci belaruse din sistemul bancar SWIFT şi va adăuga mai mulţi oligarhi şi legislatori ruşi pe lista neagră a UE.

Pachetul interzice, de asemenea, exporturile din UE de echipamente navale şi software către Rusia şi oferă îndrumări privind monitorizarea criptomonedelor pentru a evita utilizarea lor pentru a eluda sancţiunile UE, au precizat sursele.

Amintim că, de la începutul războiului, Rusia a fost supusă unui pachet amplu de sancțiuni, devenind astfel, țara cu cele mai multe sancțiuni, depășind Siria la acest capitol.

Printre cele mai dure sancțiuni se numără și excluderea a șapte bănci importante rusești din sistemul internațional de plăți. De asemenea, sancțiunile au vizat și oligarhii ruși apropiați a lui Putin.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău