Cine este antreprenorul a cărui companie a creat unii dintre cei mai cunoscuţi biscuiţi din lume

30 Nov. 2022, 04:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Nov. 2022, 04:51 // Actual //  Lupu Eduard

Adolphus Williamson Green nu a experimentat antreprenoriatul de la A la Z, ci a preferat să aleagă „calea uşoară” a fuziunii. Ideea revoluţionară pe a avut-o, de a vinde biscuiţii – anterior comercializaţi în vrac – în ambalaje, nu a rămas însă fără ecou: businessul său, National Biscuit Company, este astăzi parte din portofoliul Mondelēz.
Adolphus Williamson Green s-a născut în Boston, Massachusetts. După ce a terminat liceul – Boston Latin School, s-a înscris la Harvard, unde a studiat Dreptul, absolvind în 1863. Primul job pe care l-a obţinut a fost acela de director al unui liceu din localitatea Groton a aceluiaşi stat. Ulterior, a lucrat ca bibliotecar la o bibliotecă din New York, înainte de a se angaja la firma de avocatură Evarts, Southmayd & Choate, fiind admis în barou în 1873, an în care a şi început să practice avocatura, în Chicago.

În 1890, prin fuziunea a 40 de brutării din regiunea americană Midwest, el a cofondat compania American Biscuit and Manufacturing Company. În 1898, conglomeratul nou format a fuzionat la rândul său cu alte două businessuri similare, conduse de William H. Moore, care achiziţionase Pearson & Sons Bakery, şi John Gottlieb Zeller, fondator al Richmond Steam Bakery, dând naştere unei noi entităţi, National Biscuit Company. Noul business avea un portofoliu de peste 100 de brutării, iar antreprenorul a primit rolul de consilier general al companiei.

Pentru că la începuturile sale în industrie biscuiţii se vindeau în vrac, Green a venit cu o idee inovatoare: a decis să îi ambaleze. Între 1905 şi 1917 a fost preşedinte al companiei, sub mandatul său lansându-se şi o serie de branduri arhicunoscute astăzi, cum e Oreo. În 2000, compania, cunoscută la scară largă ca Nabisco, a fost achiziţionată într-o tranzacţie de aproape 15 miliarde de dolari de Philip Morris, care a inclus-o în portofoliul companiei Kraft Foods, pe care o deţinea, într-una dintre cele mai mari fuziuni din industrie. La 11 ani distanţă, când Kraft Foods a anunţat că se va separa în două divizii, una de produse alimentare, alta de snacksuri, Nabisco a rămas în portofoliul celei din urmă, care a fost redenumită Mondelēz International. Compania a închis, în ultimii ani, mai multe fabrici din Statele Unite, inclusiv o unitate de 170.000 de metri pătraţi din Chicago, în care lucrau în jur de 1.200 de persoane, şi o alta din Fair Lane, care a fost vândută unui dezvoltator imobiliar pentru suma de 146,5 milioane de dolari. Producţia din fabricile închise a fost mutată, potrivit presei internaţionale, în Mexic.

Adolphus Williamson Green, cofondator, Nabisco
1. S-a născut pe 14 ianuarie 1843, în Boston, Massachusetts;
2. A urmat cursurile Boston Latin School şi ale Universităţii Harvard;
3. Înainte de a deveni antreprenor şi fondator al companiei Nabisco, a fost director de liceu, librar şi avocat;
4. A fost căsătorit cu Esthher Walsh, alături de care a avut un fiu şi cinci fiice;
5. Antreprenorul a murit în primăvara anului 1917, în apartamentul său din hotelul Plaza din Manhattan, în care locuia de mai mult timp.
La acea vreme,
avea o avere de
2,4 milioane de dolari.

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 14:24 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, 23 aprilie, a intrat în vigoare Convenția dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Chișinău la 15 iunie 2022. Prevederile acestei Convenții se aplică începând cu 1 ianuarie 2025, anunță Ministerul de Externe.

Implementarea Convenției marchează un pas semnificativ în dezvoltarea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Franța. Eliminarea dublei impuneri pentru persoanele fizice și juridice va consolida legăturile economice dintre cele două țări și va spori atractivitatea Republicii Moldova pentru investitorii francezi. Cadru legal și fiscal propice va fi un factor important pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.

Convenția are drept scop, de asemenea, consolidarea sistemelor financiare și fiscale din cele două țări. Prin coordonarea acțiunilor și schimbul eficient de informații în domeniul fiscal, se va contribui la avansarea dialogului economic moldo-francez și la realizarea proiectelor investiționale de interes comun. Această cooperare va consolida în continuare relațiile bilaterale și va crea oportunități noi pentru ambele țări în ceea ce privește dezvoltarea economică și comercială.

Prin intrarea în vigoare a acestei Convenții, se întăresc bazele unei colaborări mai strânse între Republica Moldova și Franța în domeniul fiscal și economic, consolidând încrederea reciprocă și promovând un mediu de afaceri favorabil și transparent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău