Coloanei a cincea din Moldova i-a mirosit a sânge! Sturza: Trolii și fugarii vor să debarce guvernarea de la Chișinău

25 Feb. 2022, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Feb. 2022, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și actualul om de afaceri Ion Sturza susține că cel mai mare pericol nu e de la o potențială invazie, ci de pe intern, de la așa zisa coloană a cincea, dar și de la fugarii din Republica Moldova care vor să debarce guvernarea de la Chișinău.

Potrivit lui Sturza, trebuie să fim foarte atenți la ceea ce se întâmplă pe interior. Cel mai mare pericol pentru noi este ca cineva să încerce să schimbe guvernarea la Chișinău, să profite de aceste multiple probleme care sunt

Sunt două scenarii. Unul care astăzi s-a răsuflat un pic din partea serviciilor speciale ale Republicii Moldova ca ar putea sa fie deja pe teritoriul țării cetățeni ai altor state cu misiuni speciale, care ar putea să încerce sa destabilizeze situația. Din păcate noi nu controlăm granița în totalitate. Noi am avut așa evenimente și în aprilie 2009 și în alte perioade”, a precizat fostul premier la emisiunea „În Profunzime” de la PROTV.

Sturza susține că în Republica Moldova sunt foarte mulți agenți sub acoperire în Republica Moldova care sunt în stare de adormire care astăzi pot sa fie activați. Cel puțin și eu și mulți alții am observat ca s-au activat în spațiul informațional și cred aici trebuie de vorbit despre acest pericol.

Și al doilea element sunt cei care sunt cu acte în regula, agenții de influență ai Federației Ruse și care deja au primit desfășurătorul de la Moscova de a face declarații de susținere a invaziei. Asta am văzut la așa numitul bloc al socialiștilor și comuniștilor. O declarație absolut șocanta din partea fostului președinte Dodon care justifica într-un fel sau altul invazia în Ucraina și caută sursele acestui război in vest. Este jenant. Se vede că aceste declarații au fost impuse”, a punctat fostul premier.

În opinia omului de afaceri, în Republica Moldova este și o armată de troli și fugari care vor cu tot dinadinsul să schimbe guvernarea de la Chișinău. Lor le-a mirosit a sânge șu au început să atace prin tot felul de canale de telegram să răspândească falsuri.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 14:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 14:49 // Actual //  Lupu Eduard

Un super-petrolier care conține mai mult de un milion de barili de petrol este „probabil să se scufunde sau să explodeze în orice moment”, declanșând un dezastru ecologic și umanitar, a declarat un oficial al Națiunilor Unite pentru Sky News.

Petrolierul FSO Safer a fost abandonat în 2015 în largul coastei Yemenului, când războiul civil a început în țara din Orientul Mijlociu. De atunci, nava putrezește.

„Este o navă veche, un super-petrolier fabricat în 1976, cu tehnologie din acea epocă și, prin urmare, nu este doar vechi, ci și neîntreținut. Este probabil să se scufunde sau să explodeze în orice moment. Cei care cunosc nava, inclusiv căpitanul care obișnuia să comandă vasul, îmi spun că este o certitudine.

Nu este o chestiune de „dacă”, ci de „când”, deci este important să acționăm cât de repede putem, altfel se vor scurge în cele din urmă un milion de barili (aproximativ 135.000 de tone) de petrol în Marea Roșie. Nu avem într-adevăr nicio cale de ieșire decât să rezolvăm problema”, spune David Gressly, coordonatorul pentru Yemen al Națiunilor Unite.

Nava ar aparține rebelilor Houthi, care au declanșat războiul civil și care sunt susținuți financiar de Iran pentru a provoca haos în țara din orient. Vasul nu este asigurat, motiv pentru care nimeni nu intervine oficial pentru a îndepărta pericolul.

Conform simulărilor recente ale revistei științifice Nature Sustainability, o scurgere de petrol ar dura două până la trei săptămâni și s-ar răspândi în apele Mării Roșii până în Arabia Saudită, în Eritreea și în jos până la Djibouti.

În câteva zile ar închide porturile cheie din Yemen la Marea Roșie, Hudayah și Salif, punând brusc capăt ajutorului alimentar pe care se bazează aproape 6 milioane de oameni, arată o analiză Sky News.

Majoritatea importurilor de combustibil s-ar opri și ele, ceea ce contează deoarece 8 milioane de oameni din Yemen se bazează pe pompe sau camioane alimentate cu combustibil pentru a-și obține apa proaspătă.

Mai în sus, pe coasta Yemenului, se estimează că 2 milioane de oameni se bazează pe instalațiile de desalinizare pentru apa lor, dar aceste instalații ar fi, de asemenea, contaminate de scurgerea de petrol și ar trebui să se închidă.

Efectele asupra mediului ar fi profunde, distrugând sau dăunând recifelor de corali din zonă și pădurilor de mangrove de coastă protejate.

Nature Sustainability prezice că, în decurs de trei săptămâni, scurgerea petrolului ar putea ucide aproape tot stocul de pescuit al Mării Roșii din Yemen, periclitând viețile a milioane de oameni care trăiesc în comunitățile de coastă care se bazează pe ocean pentru hrana și mijloacele de trai.

Dr. Hisham Nagi, profesor de științe de mediu la Universitatea Sana’a din Yemen, a declarat pentru Sky News: „Din păcate, petrolierul este situat lângă un recif de corali foarte, foarte sănătos și un habitat curat cu o mulțime de specii de organisme marine.

ONU este atât de disperată să oprească scurgerea petrolului, încât tocmai a finanțat în mod participativ achiziționarea unui alt petrolier pentru a începe o operațiune de salvare.

Dar, în ciuda costului potențial de 20 de miliarde de dolari al îndepărtării efectelor scurgerii de petrol, ONU nu a găsit încă 34 de milioane de dolari din necesarul total de 130 de milioane de dolari de care are nevoie pentru a finaliza lucrarea de mutare a țițeiului în alt vas.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău