Comisia Europeană va emite obligaţiuni pe termen lung în valoare de aproximativ 80 de miliarde EUR

02 Iun. 2021, 14:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 14:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, că, potrivit estimărilor sale, în 2021 va emite obligaţiuni pe termen lung în valoare de aproximativ 80 de miliarde de euro, care vor fi completate cu titluri pe termen scurt (EU-Bills) pentru a acoperi restul cerinţelor de finanţare.

Valoarea exactă atât a obligaţiunilor UE, cât şi a titlurilor pe termen scurt, va depinde de nevoile exacte de finanţare.

În acest mod, Comisia va fi în măsură să finanţeze, pe parcursul celei de-a doua jumătăţi a anului, toate granturile şi împrumuturile planificate pentru statele membre în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă şi totodată să acopere nevoile politicilor UE care beneficiază de finanţare din instrumentul NextGenerationEU, scrie Agerpres.

Planul de finanţare propus de Comisie se bazează pe o estimare iniţială a nevoilor statelor membre în materie de împrumuturi şi de granturi. De asemenea, Comisia va actualiza planul de finanţare în septembrie, când va avea o imagine de ansamblu mai exactă asupra nevoilor de finanţare ale statelor membre ale UE pentru ultimele luni ale anului.

“Prin emiterea de obligaţiuni pe termen lung în valoare de aproximativ 80 de miliarde de euro şi prin utilizarea de titluri suplimentare pe termen scurt în acest an, vom reuşi să acoperim nevoile cele mai urgente ale statelor membre şi să le aşezăm pe acestea pe calea către o redresare durabilă şi către o Europă verde, digitală şi rezilientă”, a declarat comisarul pentru buget şi administraţie, Johannes Hahn.

Prima emisiune de obligaţiuni va avea loc prin intermediul unei sindicalizări şi va fi organizată cu instituţiile incluse în reţeaua de dealeri primari a Comisiei, astfel cum s-a anunţat la 31 mai. Alte tranzacţii sindicalizate sunt prevăzute să aibă loc înainte de sfârşitul lunii iulie.

De asemenea, Comisia intenţionează să înceapă emiterea de obligaţiuni UE şi de EU-Bills prin proceduri de licitaţie începând din septembrie 2021. Odată ce sistemul de licitaţie va fi instituit, Comisia va organiza periodic sindicalizări şi licitaţii pentru obligaţiuni. Comisia va organiza, de asemenea, licitaţii periodice pentru EU-Bills.

Mai multe detalii urmează a fi prezentate de Comisie înainte de începerea licitației.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 16:21
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 16:21 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Prima cursă de mașini zburătoare din lume a avut loc pe cer pentru prima dată.

În februarie, Alauda Racing, o companie aerospațială eVTOL australiană, a dezvăluit Airspeeder Mk3, o mașină zburătoare asemănătoare unei drone, construită pentru viteză. Acum, Mk3 a decolat pentru prima dată, într-o locație nedezvăluită din Australia de Sud. În videoclipurile postate, quadcopterul elegant decolează și zboară fără efort, într-un peisaj deșertic, scrie playtech.ro.

Quadcopterul este menit să concureze cu altele, ca parte a unui turneu numit EXA. Alauda speră într-o zi să aibă până la patru echipe care să concureze în trei evenimente, la nivel mondial.

Există, totuși, o singură avertizare: piloții, care sunt atât bărbați, cât și femei, nu vor fi în scaunului șoferului. Mașinile zburătoare vor fi conduse de la distanță, în timp ce se află în interiorul unui simulator. Cu toate acestea, echipele lor vor fi însărcinate să înlocuiască bateriile pe tot parcursul cursei, echivalentul unei opriri la boxe (pit stop) în cursele de Formula 1.

Airspeeder Mk3 a fost conceput pentru a imita cadrul unei mașini zburătoare capabile să găzduiască un pilot uman. Mk3 este și rapid. Datorită transmisiei sale care produce 320 de kilowați de putere, poate accelera de la 0 la aproape o sută de kilometri la oră în doar 2,8 secunde.