Comisia Europeană va emite obligaţiuni pe termen lung în valoare de aproximativ 80 de miliarde EUR

02 Iun. 2021, 14:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 14:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, că, potrivit estimărilor sale, în 2021 va emite obligaţiuni pe termen lung în valoare de aproximativ 80 de miliarde de euro, care vor fi completate cu titluri pe termen scurt (EU-Bills) pentru a acoperi restul cerinţelor de finanţare.

Valoarea exactă atât a obligaţiunilor UE, cât şi a titlurilor pe termen scurt, va depinde de nevoile exacte de finanţare.

În acest mod, Comisia va fi în măsură să finanţeze, pe parcursul celei de-a doua jumătăţi a anului, toate granturile şi împrumuturile planificate pentru statele membre în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă şi totodată să acopere nevoile politicilor UE care beneficiază de finanţare din instrumentul NextGenerationEU, scrie Agerpres.

Planul de finanţare propus de Comisie se bazează pe o estimare iniţială a nevoilor statelor membre în materie de împrumuturi şi de granturi. De asemenea, Comisia va actualiza planul de finanţare în septembrie, când va avea o imagine de ansamblu mai exactă asupra nevoilor de finanţare ale statelor membre ale UE pentru ultimele luni ale anului.

“Prin emiterea de obligaţiuni pe termen lung în valoare de aproximativ 80 de miliarde de euro şi prin utilizarea de titluri suplimentare pe termen scurt în acest an, vom reuşi să acoperim nevoile cele mai urgente ale statelor membre şi să le aşezăm pe acestea pe calea către o redresare durabilă şi către o Europă verde, digitală şi rezilientă”, a declarat comisarul pentru buget şi administraţie, Johannes Hahn.

Prima emisiune de obligaţiuni va avea loc prin intermediul unei sindicalizări şi va fi organizată cu instituţiile incluse în reţeaua de dealeri primari a Comisiei, astfel cum s-a anunţat la 31 mai. Alte tranzacţii sindicalizate sunt prevăzute să aibă loc înainte de sfârşitul lunii iulie.

De asemenea, Comisia intenţionează să înceapă emiterea de obligaţiuni UE şi de EU-Bills prin proceduri de licitaţie începând din septembrie 2021. Odată ce sistemul de licitaţie va fi instituit, Comisia va organiza periodic sindicalizări şi licitaţii pentru obligaţiuni. Comisia va organiza, de asemenea, licitaţii periodice pentru EU-Bills.

Mai multe detalii urmează a fi prezentate de Comisie înainte de începerea licitației.

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 06:13
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Sept. 2021, 06:13 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O vacanță în străinătate poate fi costisitoare, mai ales atunci când vrei o cazare care să ofere calitate și servicii de 5 stele. Publicația Top Dollar a realizat o hartă cu cele mai ieftine hoteluri de 5 stele din lume, folosind datele de pe platforma Hotels.com, pentru o cameră de două persoane pe noapte.

Când vine vorba de cele mai accesibile cazări, turiștii pot găsi cele mai bune și mai ieftine hoteluri în Asia și Oceania. Cel mai ieftin este de doar 28 dolari pe noapte.

Printre cele mai ieftine hoteluri de 5 stele se numără este Hotelul 1970 Posada Guadalajara, Curio Collection by Hilton din Guadalajara, Mexic. Prețul pentru o noapte este de 79 dolari. În America de Sud, cel mai ieftin hotel de 5 stele este NH Collection Bogota WTC Royal din Bogota, Columbia, care oferă tarife pe noapte începând de la 42 dolari.

În același timp, în Europa, cel mai ieftin hotel de 5 stele este Kupava Deluxe Hotel din Lviv, Ucraina, cu o cameră începând de la 43 dolari pe noapte.

Hotel Novotel Ahmedabad, India

Hotelul Novotel Ahmedabad din Ahmedabad, India este cel mai ieftin hotel de 5 stele din lume și din India, prețul pentru o noapte fiind de doar 28 dolari. Hotelul oferă o piscină superbă, camere amenajate elegant și spații frumoase pentru evenimente. De asemenea, se află în apropierea aeroportului și a mai multor locații de divertisment și de afaceri.

The Royal Surakarta Heritage Solo – MGallery Collection, Indonezia

Situat în Solo, Indonezia, Royal Surakarta Heritage – MGallery Collection oferă o evadare bogată în cultura javaneză, cu spații de cazare și mobilier de lux, un centru spa, o piscină și spații pentru evenimente. Tarifele pentru o noapte încep de la 30 de dolari.

Grand Mercure Medan Angkasa, Indonezia

Grand Mercure Maha Cipta Medan Angkasa, situat în Medan, Indonezia, este situat în districtele comerciale ale orașului, făcându-l locul portrivit pentru o aventură în oraș. Hotelul oferă piscină, centru de fitness, restaurant, toate pentru un buget redus. Turiștii care vor să stea aici vor putea plăti 32 dolari pe noapte.

Hotel Ickale, Turcia

Situat în Ankara, Turcia, Hotelul Ickale este al patrulea cel mai ieftin hotel de 5 stele din lume. Locația oferă camere elegante, o sală de gimnastică, bar cu vitamine și un centru spa cu baie turcească. De asemenea, oferă camere pentru persoane cu mobilitate redusă și unele camere cu vedere la Mausoleul Ataturk. Tarifele pe noapte încep de la 32 dolari.

Hotelul Raweekanlaya Bangkok, Thailanda

Hotelul Raweekanlaya din Bangkok, Thailanda este construit dintr-o reședință istorică care a fost cândva casa guvernantei regelui Rama VI al Thailandei. Oferind tarife pe noapte începând de la 32 dolari, copiii sub 11 ani pot sta gratuit. Hotelul oferă doar 38 de camere, astfel încât toată lumea poate fi răsfățată cu servicii excelente. Mobilierul clasic și facilitățile moderne fac din acesta un sanctuar minunat în care să începi explorarea Bangkokului.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală