Companiile „Tutun-CTC” și Philip Morris Moldova au semnat un contract de cooperare

22 Sept. 2023, 10:45
 // Categoria: Homepage // Autor:  MD Bani
22 Sept. 2023, 10:45 // Homepage //  MD Bani

Philip Morris Moldova și „Tutun CTC” au semnat la finele lunii august un contract prin care  inițiază din acest an producerea în cadrul fabricii „Tutun-CTC” a unor branduri din portofoliul Philip Morris International.

„Acest contract este o demonstrație a faptului că suntem o fabrică modernă, organizată și un partener credibil, inclusiv pentru liderii mondiali în domeniu. Noi suntem capabili să producem la cele mai înalte standarde internaționale, cu respectarea tuturor rigorilor specifice pieței tutunului. Pe de altă parte, acest contract este și o victorie pentru Republica Moldova, pentru că este semnat într-o perioadă în care evenimentele din regiune complică decizia de a investi în țara noastră. Totodată, prin acest contract noi readucem Moldova în circuitul mondial al producătorilor de țigarete, lucru care nu este tocmai simplu de realizat la ora actuală. Astfel, oportunitatea noastră de business este amplificată și de oportunitatea oferită țării, pentru că este un semnal pozitiv pentru toți investitorii străini”, menționează Frank Arif, proprietarul  „Tutun-CTC”.

„Suntem foarte mândri că am ajuns la o altă etapă importantă – produsele Philip Morris vor fi fabricate și în Moldova. Acest lucru nu doar va facilita procesul de furnizare a produselor, ci și va contribui la dezvoltarea economiei țării, la asigurarea locurilor de muncă. Suntem siguri că va transmite un semnal pozitiv și altor companii să investească în Moldova”, a declarat directorul Philip Morris Ukraine & Moldova, Maksym Barabash.
Decizia de a lansa producerea în cadrul fabricii „Tutun-CTC” este rezultatul analizei complexe realizate de specialiștii Philip Morris International a capacităților de producție din Republica Moldova.
„Astăzi, putem spune cu încredere că „Tutun-CTC” este o fabrică modernă, cu echipamente performante și profesioniști înalt calificați, care corespund în totalitate standardelor noastre internaționale. Cu siguranță, cooperarea noastră va fi avantajoasă pentru ambele părți, aducând beneficii și pentru economia locală”, a adăugat managerul general Philip Morris Moldova, Elena Naumenko.

Philip Morris International este prezent în Republica Moldova din 1996, fiind unul dintre liderii pieței locale de tutun. Decizia de a extinde investițiile în Republica Moldova reprezintă o continuitate a activității companiei pe piața moldovenească, care și-a propus să fie un contribuabil și angajator responsabil, dar și un partener de încredere al statului.

„Tutun CTC” este una dintre cele mai mari companii din Moldova. Noul management al fabricii în continuu investește în dezvoltarea și creșterea eficienței companiei prin implementarea de tehnologii și echipamente moderne, crearea locurilor de muncă.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău