Concurs organizat de Wine of Moldova cu premiu de 30.000 de lei. Pot participa designeri grafici, ilustratori

17 Iun. 2021, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Iun. 2021, 14:44 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Anul acesta Ziua Națională a Vinului își sărbătorește cea de-a 20-a aniversare. În acest sens, Oficiul Național al Viei și Vinului, în parteneriat cu Asociația Companiilor de Creație COR și Proiectul de Competitivitate din Moldova organizează concursul de creare a identității vizuale al acestui eveniment.

La concurs pot participa designeri grafici, ilustratori și liberi profesioniști. Premiul mare este 30.000 de lei. Concursul se va desfășura în perioada iunie-iulie, 2021, în cadrul căreia vor avea loc o serie de workshopuri online, cu participare gratuită, susținută de experți internaționali pentru a asigura o înțelegere a ceea ce se vrea realizat prin acest concurs.

Workshopuri:

  • ”Positioning of Wine of Moldova brand. Study cases”, speaker Chris Mitchell, Cube Agency, Marea Britanie;
  • ”Tendințe globale în materie de identitate vizuală. Study cases”, speaker Iaroslav Serdiuc, Banda Agency, Ucraina.
  • ”How about Pitching?”, speaker local.

De asemenea, Organizația Națională a Viei și Vinului va organiza sesiuni de mentorat individuale pentru participanții la concurs, cu implicarea unor experți locali și internaționali într-o sesiune individuală, timp de 15 minute.

Wine of Moldova menționează că pe parcursul acestei luni de lucru va avea loc o prezentare a retrospectivei celor 20 ani de festival, pentru o înțelegere mai profundă a evoluției festivalului și insighturi.

Formularul de înregistrare și regulamentul poate fi accesat AICI.

Concursul se va desfășura în 6 etape:

  1. Perioada de aplicare a lucrărilor (logo și elemente grafice);
  2. Membrii juriului desemnat vor alege 10 lucrări semifinaliste, în baza punctajului maxim;
  3. 10 lucrări selectate vor fi expuse votului public pe pagina de Facebook și Instagram a Wine of Moldova;
  4. 5 lucrări cu punctaj maxim din partea publicului vor trece în etapa de Pitching;
  5. Pitching – fiecare din cei 5 finaliști vor prezenta lucrările lor (10-15min) în regim online;
  6. Identitatea câștigătoare va fi aleasă în baza punctajului maxim oferit de către membrii juriului.

* Nu se vor accepta în concurs idei nefinisate, schițe nedigitalizate și dosare incomplete ce nu îndeplinesc în totalitate cerințele briefului.

Juriul concursului va fi format din: Experți internaționali, mentori, reprezentanți COR și ONVV.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală