Lectorul ASEM care își donează salariul de profesor pentru bursă unui student: „Nu știu cât va fi, dar îl donez”

17 Iun. 2021, 14:35
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
17 Iun. 2021, 14:35 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Ion Faina, profesionist în domeniul marketingului și lector universitar la Academia de Studii Economice a Moldovei a anunțat public despre faptul că în noul an, salariul de profesor, îl va dona unui student.

Despre Ion Faina

Ion Faina este, de asemenea, și fondatorul agenției Fine-Digital (specializată în Marketing digital, strategii de marketing, creare de site-uri web, e-commerce) și fost director Marketing Digital la Indigo Oglivy Moldova.

De unde vine inițiativa

Inițiativa pornește de la nemulțumirea față de valoarea majorării bursei studenților:

„Înainte de campanie electorală, bursele studenților au fost majorate cu 2,3%. De râs și de plâns or ca la moldoveni.”, scrie acesta pe rețeaua de socializare Facebook. 

Valoarea bursei

Ion Faina relatează că „pentru noul an de studii 2021/2022, dacă i se vor repartiza ore la ASEM, va dona salariul obținut în perioada septembrie 2021 pana in mai 2022, în calitate de bursă.”

„Anul acesta salariul meu a fost de 1 673 de lei și ceva bănuti. Pentru noul an nu știu cât va fi, dar îl donez.”

Cum va fi selectat candidatul

Studentul/studenta trebuie să fie de la facultatea Marketing si Logistică, ASEM înmatriculat in primul an de studii.

„Pentru primul semestru il voi acorda studentului cu cea mai mare medie de intrare. Pentru semestrul II voi lua top 10 studenti de la aceeasi facultate si in baza mediei si scrisorii de motivare voi acorda la fel unui student/studente.”

Ion Faina povestește, de asemenea, că primul salariu de profesor a fost de 683 de lei pe 3 luni, bani cu care achita serviciile de întretinere pe luna noiembrie de la apartamentul în care stătea cu chirie.

Se întampla 12 ani în urma când am încercat prima dată această meserie.

 

 

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău