Lectorul ASEM care își donează salariul de profesor pentru bursă unui student: „Nu știu cât va fi, dar îl donez”

17 Iun. 2021, 14:35
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
17 Iun. 2021, 14:35 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Ion Faina, profesionist în domeniul marketingului și lector universitar la Academia de Studii Economice a Moldovei a anunțat public despre faptul că în noul an, salariul de profesor, îl va dona unui student.

Despre Ion Faina

Ion Faina este, de asemenea, și fondatorul agenției Fine-Digital (specializată în Marketing digital, strategii de marketing, creare de site-uri web, e-commerce) și fost director Marketing Digital la Indigo Oglivy Moldova.

De unde vine inițiativa

Inițiativa pornește de la nemulțumirea față de valoarea majorării bursei studenților:

„Înainte de campanie electorală, bursele studenților au fost majorate cu 2,3%. De râs și de plâns or ca la moldoveni.”, scrie acesta pe rețeaua de socializare Facebook. 

Valoarea bursei

Ion Faina relatează că „pentru noul an de studii 2021/2022, dacă i se vor repartiza ore la ASEM, va dona salariul obținut în perioada septembrie 2021 pana in mai 2022, în calitate de bursă.”

„Anul acesta salariul meu a fost de 1 673 de lei și ceva bănuti. Pentru noul an nu știu cât va fi, dar îl donez.”

Cum va fi selectat candidatul

Studentul/studenta trebuie să fie de la facultatea Marketing si Logistică, ASEM înmatriculat in primul an de studii.

„Pentru primul semestru il voi acorda studentului cu cea mai mare medie de intrare. Pentru semestrul II voi lua top 10 studenti de la aceeasi facultate si in baza mediei si scrisorii de motivare voi acorda la fel unui student/studente.”

Ion Faina povestește, de asemenea, că primul salariu de profesor a fost de 683 de lei pe 3 luni, bani cu care achita serviciile de întretinere pe luna noiembrie de la apartamentul în care stătea cu chirie.

Se întampla 12 ani în urma când am încercat prima dată această meserie.

 

 

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală