Lectorul ASEM care își donează salariul de profesor pentru bursă unui student: „Nu știu cât va fi, dar îl donez”

17 Iun. 2021, 14:35
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
17 Iun. 2021, 14:35 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Ion Faina, profesionist în domeniul marketingului și lector universitar la Academia de Studii Economice a Moldovei a anunțat public despre faptul că în noul an, salariul de profesor, îl va dona unui student.

Despre Ion Faina

Ion Faina este, de asemenea, și fondatorul agenției Fine-Digital (specializată în Marketing digital, strategii de marketing, creare de site-uri web, e-commerce) și fost director Marketing Digital la Indigo Oglivy Moldova.

De unde vine inițiativa

Inițiativa pornește de la nemulțumirea față de valoarea majorării bursei studenților:

„Înainte de campanie electorală, bursele studenților au fost majorate cu 2,3%. De râs și de plâns or ca la moldoveni.”, scrie acesta pe rețeaua de socializare Facebook. 

Valoarea bursei

Ion Faina relatează că „pentru noul an de studii 2021/2022, dacă i se vor repartiza ore la ASEM, va dona salariul obținut în perioada septembrie 2021 pana in mai 2022, în calitate de bursă.”

„Anul acesta salariul meu a fost de 1 673 de lei și ceva bănuti. Pentru noul an nu știu cât va fi, dar îl donez.”

Cum va fi selectat candidatul

Studentul/studenta trebuie să fie de la facultatea Marketing si Logistică, ASEM înmatriculat in primul an de studii.

„Pentru primul semestru il voi acorda studentului cu cea mai mare medie de intrare. Pentru semestrul II voi lua top 10 studenti de la aceeasi facultate si in baza mediei si scrisorii de motivare voi acorda la fel unui student/studente.”

Ion Faina povestește, de asemenea, că primul salariu de profesor a fost de 683 de lei pe 3 luni, bani cu care achita serviciile de întretinere pe luna noiembrie de la apartamentul în care stătea cu chirie.

Se întampla 12 ani în urma când am încercat prima dată această meserie.

 

 

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău