Concurs pentru lansarea afacerilor pe ambele maluri ale Nistrului

19 Mart. 2024, 10:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Mart. 2024, 10:00 // Actual //  Lupu Eduard

Pentru aspiranții la antreprenoriat care au visat să-și transforme ideile în realitate, o oportunitate strălucitoare a apărut în peisajul economic al regiunii Nistrului. Proiectul PNUD/AdTrade, cu sprijinul financiar generos din partea Suediei și Marii Britanii, lansează un concurs captivant pentru cei cu planuri de afaceri dar lipsă de resurse.

Concursul oferă oportunitatea de a accesa finanțare în valoare de până la 15.000 de dolari SUA pentru achiziționarea de bunuri sau servicii esențiale pentru lansarea afacerii. Mai mult decât atât, participanții vor beneficia de acces gratuit la cursuri de instruire și mentorat în afaceri, un avantaj inestimabil pentru cei care își doresc să-și croiască drumul spre succes în lumea antreprenoriatului.

Deschis până pe data de 26 martie, concursul este destinat persoanelor de pe ambele maluri ale Nistrului, încurajând diversitatea și colaborarea între comunitățile din regiune. O cerință esențială este contribuția personală de 20% din suma solicitată în cererea de finanțare, ceea ce reflectă angajamentul și implicarea solicitantului în propria afacere.

Detaliile complete despre condițiile de participare la concurs și criteriile de evaluare pentru propunerile de proiect sunt disponibile online la adresa: link. Aici, aspiranții la antreprenoriat pot găsi toate informațiile necesare pentru a-și începe călătoria spre succesul în afaceri.

Această inițiativă reprezintă un pas important în promovarea dezvoltării economice și a antreprenoriatului pe ambele maluri ale Nistrului. Prin sprijinul generos al Suediei și Marii Britanii, proiectul PNUD/AdTrade continuă să deschidă uși și să inspire inovația și prosperitatea în regiune.

Condițiile de participare la concurs și criteriile de evaluare pentru propunerile de proiect sunt disponibile aici: https://lnkd.in/dNkBEkBz

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău