O cină specială cu vin, lumânări şi muzică live, la Castel Mimi, unde va fi marcată Ora Pâmântului

19 Mart. 2024, 09:32
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
19 Mart. 2024, 09:32 // Actual //  MD Bani

Anual, în ultima zi de sâmbătă din luna martie, o lume întreagă sărbătoreşte Ora Pâmântului, eveniment care are drept scop salvarea Planetei prin economisirea curentului electric.

Un eveniment similar are loc şi la Castel Mimi, unde în seara de 24 martie este organizată o cină exclusiv la lumina lumânărilor. Toate sursele de curent electric vor fi deconectate pe teritoriul castelului, dar şi la bucătărie. Organizatorii susţin că toate bucatele din meniul serii vor fi gătite la foc deschis, fără a utiliza energia electrică sau gazul. În total, se estimeazză că vor fi economisiţi până la 200 KW.

Participanţii vor fi întâlniţi cu un pahar de spumant de bun venit, iar toate felurile de bucate vor fi servite cu vinuri potrivite, conform recomandărilor somelierilor. Pe lângă vinuri bune şi bucate delicioase, seara va fi condimentată cu muzică live, interpretată la harpă.

Evenimentul organizat de Castel Mimi face parte din campania mondială de promovare a economisirii energiei electrice, prin care oamenii sunt îndemnaţi să deconecteze, pentru cel puţin o oră, toate dispozitivelor electrice.

Pentru detalii despre rezerăvări şi meniul „Cinei la lumina lumânărilor” apelaţi – 062 00 1893

Aici puteţi vedea câteva imagini cu evenimentul desfăşurat anul trecut, în acelaşi format şi cu aceeaşi ocazie:

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău