Cooperare economică mai strânsă între Republica Moldova și România. Gavrilița și Ciucă au semnat Declarația comună

11 Feb. 2022, 17:47
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
11 Feb. 2022, 17:47 // Actual //  MD Bani

Prim-miniștrii Natalia Gavrilița și Nicolae-Ionel Ciucă au semnat astăzi, la Chișinău, Declarația comună a Guvernelor Republicii Moldova și României privind consolidarea cooperării în domeniul economic și cel investițional.

Astfel, Guvernul de la Chișinău și cel de la București urmează să intensifice legăturile bilaterale economice, comerciale, să promoveze investițiile între cele două state, precum și să depună eforturi comune privind redresarea economică urmare a crizei provocate de COVID-19.

„Guvernul pe care îl conduc și-a asumat un angajament clar și fără echivoc de a oferi un cadru predictibil și atractiv pentru cei care vor să facă business în Republica Moldova, în concordanță cu cele mai bune practici europene. Iar reformele pe care le-am demarat, îndeosebi în sfera justiției, sunt menite să ofere investitorilor certitudinea că afacerile lor se vor putea dezvolta corect, fără impedimente sau intervenții arbitrare ale unor grupuri de interese obscure”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României.

Potrivit Declarației semnate de cei doi oficiali, autoritățile moldovenești și cele române își vor spori activitățile în vederea ameliorării mediului de afaceri din Republica Moldova, asigurării unui climat investițional predictibil, echitabil și stabil pentru firmele românești, întăririi stabilității sectorului financiar, asigurării unui climat concurențial sănătos ș.a. Totodată, documentul va facilita creșterea exporturilor Republicii Moldova pe piața europeană, consolidarea securității energetice a țării noastre, pe baza diversificării surselor de aprovizionare, precum și promovarea turismului.

Implementarea acțiunilor prevăzute în Declarația comună a Guvernelor Republicii Moldova și României va fi evaluată anual de către membrii Guvernelor, precum, și va fi revizuită necesitatea actualizării acesteia.

Realitatea Live

29 Mart. 2024, 11:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mart. 2024, 11:18 // Actual //  Lupu Eduard

Kievul le-a cerut aliaţilor occidentali mijloace pentru apărarea antiaeriană în cadrul unei reuniuni extraordinare a Consiliului NATO – Ucraina de joi, după o serie de atacuri cu rachete ale Rusiei asupra infrastructurii energetice, a arătat misiunea Ucrainei la NATO.

Rusia a efectuat vinerea trecută cel mai mare atac aerian asupra sistemului energetic ucrainean de la invazia din februarie 2022, avariind unităţile energetice de la un baraj important şi provocând pene de curent pentru mai mult de un milion de persoane, relatează Reuters.

Misiunea Ucrainei la NATO a precizat, pe platforma X, că ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, a informat partenerii alianţei cu privire la consecinţele atacurilor, îndemnându-i să furnizeze mai multe echipamente pentru a bloca atacurile aeriene ruseşti.

Moscova a descris atacurile sale recente ca făcând parte dintr-o serie de ”lovituri de răzbunare” şi a sporit utilizarea rachetelor balistice.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău