Record pentru inflația din SUA! A atins cel mai înalt nivel din ultimii 40 de ani

11 Feb. 2022, 17:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Feb. 2022, 17:01 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Rata inflației în Statele Unite a ajuns la 7,5 la sută în ianuarie, un record al ultimilor 40 de ani: în februarie 1982 a mai fost înregistrat un nivel similar. Prețurile în Statele Unite avansează rapid, din cauza unei combinații nefaste de bani ieftini, probleme de aprovizionare și în același timp un deficit acut de forță de muncă, deficit care pune presiune asupra majorării salariilor.

Creșterile au fost peste așteptările pieței, ceea ce a generat într-o primă fază o scădere a indicilor bursieri, dar ulterior pierderile au fost recuperate.

Inflația mare va obliga Rezerva Federală americană să crească mai agresiv dobânzile. Dacă acum câteva luni erau așteptate trei creșteri, ultimele date fac investitorii să parieze că vor fi până la șase astfel de majorări de dobândă în 2022.

Dacă se exclud preţurile alimentelor şi combustibililor, care sunt cele mai volatile, inflaţia de bază a fost în ianuarie de 0,6%, cu o rată interanuală de 6%. Preţurile energiei (care includ benzina, petrolul, electricitatea şi gazele naturale) au crescut în ianuarie cu 0,9%, un procent similar cu cel cu care s-au majorat preţurile alimentelor, conform comunicatului Guvernului. În segmentul alimentelor, preţul produselor cumpărate de la supermarketuri a crescut cu 1%, iar cel al mâncării din restaurante cu 0,7%. În industria auto, preţurile autovehiculelor noi au rămas constante comparativ cu decembrie, dar al celor second-hand au urcat cu 1,5%.

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău