Cel mai bogat om al planetei zboară azi în Spațiu. Jeff Bezos va fi primul turist spațial care va depăși linia Karman

20 Iul. 2021, 09:15
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Iul. 2021, 09:15 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, 20 iulie 2021, ora 16:00, cel mai bogat om al planetei va decola în Spațiu. Este pentru a doua oară când un turist ajunge în spațiu, după ce, pe 11 iulie, miliardarul Richard Branson a ajuns în cosmos.

Jeff Bezos vrea să ajungă mai departe decât „rivalul” său Richard Branson și vrea să depășească linia Karman, cea care desparte atmosfera Pământului de spațiu, aflată la 100 de km altitudine.

Zborul este unul special: în capsulă va mai fi cel mai tânăr om ajuns vreodată în Spațiu. Olandezul Oliver Daemen are 18 ani. Alături de el – Wally Funk, acum o tânără pensionară de 82 de ani, dar și cel mai bun prieten al lui Bezos – fratele său, Mark. Nici data nu e întâmplătoare: fix acum 52 de ani a avut loc prima aselenizare, cea a lui Apollo 11.

La fel ca Branson și Elon Musk, și Jeff Bezos își imaginează un viitor în Spațiu. Și nu de ieri, de azi, ci încă din anul 2000 când a creat compania Blue Origin.

Racheta cu care va zbura Bezos astăzi este autonomă, astfel că nu are nevoie de piloți. A efectuat deja 15 zboruri de test și e gata să ducă turiști în Spațiu.

Branson a zburat doar până la 86 de kilometri altitudine, iar Bezos vrea să atingă altitudinea de 105 km. Așteptăm să vedem cum va arăta turismul spațial a lui Bezos și care va fi prețul

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău