Cum ne îmbrăcăm la birou? cinci piese de sezon indispensabile pentru orice femeie

23 Apr. 2021, 07:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Apr. 2021, 07:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Persoanele care merg la birou au nevoie și de ținute potrivite. Este foarte greu să găsești cu ce să te îmbraci 5 zile pe săptămână și nu ai vrea să irosești prea mult timp pentru această activitate. Noi îți recomandăm să îți formezi o garderobă capsulă, cu piese simple și de bază care te vor ajuta să-ți alegi ținuta mai ușor. Iată care sunt cele cinci piese care nu ar trebui să lipsească din garderoba celor ce sunt adepți ai stilului business.

  1. Trench/Palton

Trenciul este o piesă versatilă, o poți folosi atât în ținute business cât și casual. Alege o culoare neutră, cum ar fi bej, negru sau gri astfel încât să-l poţi asorta uşor cu restul pieselor din garderobă. Trench-ul poate fi purtat pimăvara cât și toamna. Același lucru se poate spune și despre un palton în culori de bază și de o calitate înaltă. Poate fi asortat ușor și arată foarte bine pe orice femeie. La moment sunt actuale trench-urile și paltoanele cu o lungime mai jos de genunchi.

2. Cămașă/bluză/pulover/top

În această categorie se include și o cămaşă albă clasică și foarte simplă care poate fi purtată cu fustă, pantaloni și chiar e potrivită pentru ținutele în straturi.  În afară de camașă vei mai avea nevoie și de o bluză, un pulover şi un top subțire din in sau din bumbac, potrivite pentru sezonul cald. Aici, la fel ca și în celelalte cazuri ai nevoie de piese simple și cu un design minimalist. Accentele le poți adauga în accesorii.

3. Fustă

Dintr-o garderobă pentru stilul office nu ar trebui să lipsească fustele, optează pentru fustele midi sau creion și pentru cele de calitate înaltă. Alege fuste în culori de bază. Ele vor putea fi asortate perfect cu o cămașă, o bluză și chiar cu un pulover.

4. O rochie

Rochia este o piesă indispensabilă din garderoba oricărei femei, chiar și în cazul stilului office. Rochia, dacă este aleasă corect poate fi purtată atât la întâlnire de afaceri cât și în zilele obișnuite.

5. Pantaloni

Poți opta pentru două perechi de pantaloni de înaltă calitate: o culoare mai deschisă și una mai închisă. Va fi foarte ușor să îi asortezi cu celelate piese vestimentare și sunt potriviți atât pentru sezonul cald cât și pentru cel rece.

 

Realitatea Live

17 Aug. 2022, 12:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Aug. 2022, 12:56 // Actual //  Lupu Eduard

Operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale (SNT) din România, Transgaz, companie de stat controlată de Secretariatul General al Guvernului (SGG), a raportat un profit net de 177,27 milioane lei românești (36,2 mil. euro) pe primul semestru din 2022, cu 33% mai mare față de perioada similară a anului trecut, în principal pe seama creșterii veniturilor financiare.

Veniturile din exploatare ale Transgaz obținute strict din activitatea de bază de transport al gazelor naturale au avansat cu numai 0,37%, la 703,91 milioane lei, în condițiile în care cantitatea totală de gaze naturale transportată a scăzut cu 11% în primele 6 luni din 2022, la 70,73 milioane MWh. În același timp, cheltuielile s-au majorat cu 17%, la 674,51 milioane lei.

„S-au înregistrat depășiri de 134,488 milioane lei, la următoarele elemente de cheltuieli: – consum de gaze naturale pe sistemul de transport 33,037 milioane lei, din cauza a doi factori, prețul mediu de achiziție realizat mai mare față de cel realizat la 30 iunie 2021 cu 69,53 lei/MWh, cu o influență negativă de 32,179 milioane lei, și cantitatea de gaze naturale destinată consumului de gaze în SNT mai mare față de 30 iunie 2021 cu 8.593 MWh, cu o influență negativă de 858.000 lei; – cheltuieli cu provizionul pentru riscuri și cheltuieli: 43,704 milioane lei; – cheltuieli cu personalul: 5,120 milioane lei; – cheltuieli cu amortizarea: 51,614 milioane lei pe seama finalizării și punerii in funcțiune a proiectelor majore de investiții;  – cheltuieli cu întreținere și transport: 1,012 milioane lei”, explică compania. Principala economie de cheltuieli de exploatare a Transgaz din primele 6 luni s-a cifrat la aproape 32 milioane lei, pe seama diminuării ajustărilor cu deprecierea activelor curente, urmare încasării creanțelor restante de la Electrocentrale București, în valoare de 116,33 milioane lei.

„Veniturile financiare au avut o influență pozitivă de 228,491 milioane lei, în principal pe seama înregistrării actualizării valorii activelor reglementate cu rata inflației pentru semestrul I 2022 (185,929 milioane lei la 30 iunie 2022 față de 28,041 milioane lei la 30 iunie 2021) și a veniturilor din participații înregistrate urmare reducerii capitalului social al Eurotransgaz (subsidiara din Republica Moldova – n.r.) cu 13,15 milioane euro, sumă încasată de Transgaz în trimestrul I 2022”, se arată în raportul semestrial al Transgaz.

Din activitatea de echilibrare a SNT, Transgaz a înregistrat venituri și cheltuieli de 540,47 milioane lei, de aproape 4 ori mai mari față de S1 2022, ca urmare a creșterii prețului, cu peste 309 lei/MWh, și a cantităților tranzacționate – cu aproape 328.000 MWh.

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău