Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

Cum ne îmbrăcăm la birou? cinci piese de sezon indispensabile pentru orice femeie

23 Apr. 2021, 07:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Apr. 2021, 07:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Persoanele care merg la birou au nevoie și de ținute potrivite. Este foarte greu să găsești cu ce să te îmbraci 5 zile pe săptămână și nu ai vrea să irosești prea mult timp pentru această activitate. Noi îți recomandăm să îți formezi o garderobă capsulă, cu piese simple și de bază care te vor ajuta să-ți alegi ținuta mai ușor. Iată care sunt cele cinci piese care nu ar trebui să lipsească din garderoba celor ce sunt adepți ai stilului business.

 1. Trench/Palton

Trenciul este o piesă versatilă, o poți folosi atât în ținute business cât și casual. Alege o culoare neutră, cum ar fi bej, negru sau gri astfel încât să-l poţi asorta uşor cu restul pieselor din garderobă. Trench-ul poate fi purtat pimăvara cât și toamna. Același lucru se poate spune și despre un palton în culori de bază și de o calitate înaltă. Poate fi asortat ușor și arată foarte bine pe orice femeie. La moment sunt actuale trench-urile și paltoanele cu o lungime mai jos de genunchi.

2. Cămașă/bluză/pulover/top

În această categorie se include și o cămaşă albă clasică și foarte simplă care poate fi purtată cu fustă, pantaloni și chiar e potrivită pentru ținutele în straturi.  În afară de camașă vei mai avea nevoie și de o bluză, un pulover şi un top subțire din in sau din bumbac, potrivite pentru sezonul cald. Aici, la fel ca și în celelalte cazuri ai nevoie de piese simple și cu un design minimalist. Accentele le poți adauga în accesorii.

3. Fustă

Dintr-o garderobă pentru stilul office nu ar trebui să lipsească fustele, optează pentru fustele midi sau creion și pentru cele de calitate înaltă. Alege fuste în culori de bază. Ele vor putea fi asortate perfect cu o cămașă, o bluză și chiar cu un pulover.

4. O rochie

Rochia este o piesă indispensabilă din garderoba oricărei femei, chiar și în cazul stilului office. Rochia, dacă este aleasă corect poate fi purtată atât la întâlnire de afaceri cât și în zilele obișnuite.

5. Pantaloni

Poți opta pentru două perechi de pantaloni de înaltă calitate: o culoare mai deschisă și una mai închisă. Va fi foarte ușor să îi asortezi cu celelate piese vestimentare și sunt potriviți atât pentru sezonul cald cât și pentru cel rece.

 

Realitatea LiveMembri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
Workshop online organizat de IPRE „Bune Practici din Învățământul Superior din UE: Oportunități pentru Tinerii din Republica Moldova”
Dialogul online “Imunizare anti-COVID-19”
Deputații Alexandru Slusari și Vasile-Andrei Năstase susţin un briefing de presă cu privire la activitatea Agenției Servicii Publice
15 Mai 2021, 11:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Mai 2021, 11:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Gestionarea finanțelor și stabilirea unui buget lunar poate fi o adevărată provocare.Dacă nu știți cu ce să începeți, strategia 50-30-20 te va ajuta. Iată cum lucrează regula.

Regula 50-30-20 împarte veniturile în trei mari categorii: necesități, dorințe și economii și investiții. Iată ce presupune fiecare dintre ele:

50% din salariu ar trebui să se îndrepte spre lucrurile de care aveți nevoie

Această categorie include toate costurile esențiale, cum ar fi chiria, plățile ipotecare, produsele alimentare, utilitățile, asigurările de sănătate, plățile datoriei și plățile auto.

Dacă cheltuielile necesare ocupă mai mult de jumătate din venituri, poate fi necesar să reduceți costurile sau să vă scufundați în fondul dorit.

20% din salariul ar trebui să se îndrepte spre economii și investiții

Această categorie include economii de lichide, cum ar fi un fond de urgență; economii de pensionare și orice alte investiții, cum ar fi un cont de brokeraj.

Experții recomandă în mod obișnuit să aveți suficient numerar în fondul de urgență pentru a acoperi cheltuieli de întreținere în valoare de trei până la șase luni. Unii sugerează, de asemenea, să vă construiți mai întâi economiile de urgență, apoi să vă concentrați pe investiții pe termen lung.

30% din salariul ar trebui să se îndrepte către lucrurile pe care le doriți

Această categorie finală include orice lucru care nu este considerat un cost esențial, cum ar fi călătoriile, abonamentele, restaurantul, cumpărăturile și distracția.

Această categorie poate include, de asemenea, upgrade-uri de lux: dacă achiziționați o mașină mai frumoasă în loc de una mai puțin costisitoare, de exemplu, aceasta intră în categoria dorințelor.

Nu există o abordare unică pentru gestionarea banilor, dar planul 50-30-20 poate fi o regulă utilă dacă vreți să începeți să gestionați veniturile.


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso