MALL nou în Moldova. Investiții de 100.000.000 EURO pentru a aduce branduri precum IKEA, ZARA . Cine plătește

23 Apr. 2021, 11:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
23 Apr. 2021, 11:05 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Un nou mall urmează a fi construit în Moldova. Valoarea investițiilor este estimată la 100 de milioane de euro.

În cadrul unui interviu acordat portalului www.curentul.md, cunoscutul om de afaceri, Igor Roşca a vorbit despre un nou proiect de business ce urmează să fie implementat în țara noastră:

„Lucrăm acum în vederea pregătirii către demararea unui proiect cum nu a mai fost în Moldova niciodată – e vorba despre un mall modern, care va găzdui cele mai cunoscute branduri mondiale, ca: Zara, Ikea, Massimo Duty, Bershka, H&M, Pull and Bear, Stradivarius etc. Multe dintre brandurile pe care intenţionăm să le aducem aici lipsesc în Moldova dat fiind condiţiile specifice pe care le impun atunci când vin pe o piaţă. Spre exemplu, în Moldova nu există nici un centru comercial, nici un mall, care să facă faţă cerinţelor Ikea la capitolul suprafeţe alocate. Aşa e şi în cazul altor branduri cunoscute la nivel mondial şi noi ne propunem drept scop să oferim în premieră condiţiile solicitate de ele, astfel încât respectivele branduri să poată fi prezente şi pe piaţa Republicii Moldova.”

Referitor la valoarea investițiilor, Roșca a declarat că potrivit calculelor preliminare,

„investiţia totală va fi de circa 100 mil. euro. E o mega investiţie, dacă o raportăm la altele ce au fost făcute până acum, dar, dat fiind argumentele expuse de mine ceva mai devreme, cu siguranţă, se merită.”

Cine va investi aceşti bani în cel mai modern Mall din Moldova

La etapa actuală examinăm varianta unei investiţii mixte, cu atragerea banilor din exterior. Faţă de proiectul nostru există deja un interes anume din partea unor parteneri externi. Noi examinăm oportunităţile ce există din acest punct de vedere, pentru că atragerea unei investiţii din exterior ar fi bine şi pentru climatul investiţional, pentru imaginea externă a Republicii Moldova. Totodată, trebuie de menţionat că există mai mulţi factori, care nu depind numai de noi. Investitorii străini studiază foarte atent nu doar proiectul în care urmează să se implice, ci şi o mulţime de alţi factori, cum ar fi politicile fiscale ale statului, precedentele în care s-au pomenit alţi investitori etc. Cred că lucrurile vor evolua în bine şi această investiţie mixtă va fi una de succes.”

Realitatea Live

03 Oct. 2022, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Oct. 2022, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Turkish Airlines a anunţat că suspendă zborurile către mai multe oraşe ruseşti.

Exodul ruşilor, care fug din cauza recrutării în armată, i-a speriat pe turci. Reprezentanţii companiei Turkish Airlines au anunţat că suspendă zborurile către mai multe oraşe ruseşti.

Măsura companiei aviatice a fost luată luni şi vizează zborurile spre mai mult oraşe din Rusia. Este vizat şi oraşul Minsk din Belarus. De asemenea, Turkish Airlines nu va opera nici în câteva zone din Ucraina.
Turkish Airlines a anunţat că decizia va fi în vigoare până pe 31 decembrie.

În cazul Rusiei, suspendarea se aplică zborurilor către Ekaterinburg, Krasnodar, Rostov-pe-Don şi Soci, informează Tass.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău