Cum va activa Serviciul Vamal în perioada minivacanței de la sfârșitul lunii august?

26 Aug. 2021, 10:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Aug. 2021, 10:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În perioada 27 – 31 august, Serviciul Vamal al Republicii Moldova va activa în regim normal și va asigura buna funcționalitate a subdiviziunilor din subordine.

Astfel, în perioada de minivacanță, toate posturile vamale vor activa fără întreruperi. De asemenea, a fost stabilit un șir de măsuri de fluidizare a traficului în cele mai tranzitate posturi de frontieră, pentru a gestiona rapid fluxul de călători.

Potrivit informațiilor, în perioada menționată se prognozează o creștere a numărului de călători, care aleg sa-și petreacă minivacanța peste hotarele țării.

Astfel, responsabilii au stabilit măsuri de fluidizare a fluxului de călători. Măsurile dispuse prevăd suplinirea numărului de funcționari implicați în efectuarea controlului, a echipamentului de verificare, precum și utilizarea tuturor pistelor disponibile, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare.

În regim obișnuit de muncă vor funcționa și unele subdiviziuni din administrația Aparatului Central al Serviciului Vamal, în baza graficelor de lucru aprobate, oferind asistență în examinarea tuturor solicitărilor parvenite atât din partea agenților economici, cât și persoanelor fizice. Totodată, responsabilii de domeniul IT vor asigura funcționalitatea sistemelor informaționale vamale, fiind pregătiți să intervină prompt în cazul unor eventuale disfuncționalități sau erori tehnice.

De asemenea, va fi intensificată și activitatea subdiviziunilor specializate ale Vămii, în special a echipelor mobile, care asigură cea de-a doua linie de control vamal pe întreg teritoriul țării, în vederea contracarării fraudelor vamale.

Pentru a obține orice informații cu privire la activitatea vamală, reamintim că ne puteți contacta la numărul de telefon: +373 22 78 88 88 (Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal). Ofițerii Liniei de informare și ai Liniei specializate anticorupție activează 24/7, inclusiv în perioada minivacanței, pentru a vă oferi suportul necesar.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 22:04
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Sept. 2021, 22:04 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Carlos Ghosn vrea să clarifice lucrurile în memoriile sale ce urmează să fi publicate săptămâna aceasta: nu mai este acţionar la constructorul auto japonez Nissan Motor Co. şi este nerăbdător să îşi vândă participaţia pe care o deţine la grupul auto francez Renault SA, transmite Bloomberg.

Fostul CEO al alianţei Renault-Nissan, un fugar urmărit de justiţia japoneză, a devenit mai pesimist cu privire la perspectivele alianţei în ultimele 11 luni care au trecut de la publicarea primei sale cărţi în limba franceză. Într-un capitol ce acoperă pachetul său salarial, Ghosn susţine că a dovedit loialitate şi încredere în companiile pe care le-a condus prin faptul că a păstrat acţiunile pe care le deţinea şi după arestarea sa în luna noiembrie 2018, scrie Agerpres.

“Nu mai sunt acţionar la Nissan, mulţumesc lui Dumnezeu”, a spus Ghosn într-un interviu realizat la Beirut, oraşul unde trăieşte după ce a fugit din Japonia la finele lui 2019 pentru a evita un proces în care este acuzat de diverse nereguli financiare.

Alianţa Renault-Nissan, înfiinţată în 1999 când Carlos Ghosn a fost trimis de Renault să salveze Nissan, care la acea dată era în pragul falimentului, este “condamnată” din cauza luptelor interne pentru putere, susţine fostul preşedinte director general.

Ghosn a precizat că mai are o participaţie la Renault via acţiunile pe care Guvernul francez le-a sechestrat în cadrul unei investigaţii în derulare privind rezidenţa fiscală.

“Nu fac acest lucru pentru că nu am încredere în echipa managerială. Este pentru că nu am altă alegere”, precizează Ghosn.

Valoarea de piaţă combinată a celor două companii a scăzut cu aproape 30 de miliarde de dolari după arestarea lui Carlos Ghosn. Nissan a înregistrat doi ani consecutivi de pierderi şi anul trecut a prezentat un plan de relansare care presupune închiderea unor linii de producţie şi sacrificarea cotei de piaţă pentru profitabilitate. La rândul său Renault a luat şi el măsuri drastice după plecarea lui Ghosn, eliminând mii de locuri de muncă şi reducând capacitatea de producţie după ce anul trecut a înregistrat pierderi record.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală