Ministrul Economiei a primit-o în vizită pe Laura Hruby, șef adjunct al Misiunii diplomatice a SUA

26 Aug. 2021, 10:12
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
26 Aug. 2021, 10:12 // Actual //  MD Bani

Pe 25 august 2021, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu Laura Hruby, însărcinat cu afaceri ad-interim, șef adjunct al Misiunii diplomatice a SUA în Republica Moldova. În cadrul întrevederii a fost analizată situația pe dimensiunea economică a parteneriatului strategic RM-SUA, în particular, asistența financiară acordată de SUA prin intermediul programelor de suport, mediul de afaceri și climatul investițional, diplomația economică etc.

În cadrul întrevederii, ministrul Sergiu Gaibu a mulțumit  pentru asistența oferită și sprijinul considerabil acordat pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

De asemenea, pe durata discuțiilor, Sergiu Gaibu a enumerat direcțiile strategice de activitate ale ministerului, derivate din Planul de acțiuni al Guvernului, pentru perioada 2021-2022, printre care digitalizarea sectorului public și al economiei naționale, soluții IT pentru sectorul privat și simplificarea  procedurilor de interacțiune dintre stat, cetățean și mediul de afaceri, creșterea capacității de transfer tehnologic pentru domenii-cheie, precum comerț, agricultură, medicină ș.a.

În același context, ministrul s-a referit la importanța creșterii exporturilor, cu accent pe identificarea piețelor cu potențial obiectiv de export, pe tipuri de produse, dar și la creșterea competitivității și inovațiilor în domeniul economic, subliniind că expertiza și asistența tehnică ale SUA vor fi esențiale în acest sens.

Ministrul Sergiu Gaibu a primit asigurări că Guvernul SUA va continua să acorde asistență tehnică și financiară pentru implementarea programelor de competitivitate economică și inovare și va susține investitorii străini și mediul de afaceri din Republica Moldova.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău