Cum va schimba învățământul profesional tehnic viitorul de pe piața muncii

13 Oct. 2022, 12:45
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Oct. 2022, 12:45 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Imediat după absolvire, tinerii din Republica Moldova se confruntă cu unele bariere în procesul de integrare profesională și de dezvoltare a carierei. Pentru a promova și susține angajabilitatea specialiștilor tineri și consolidarea formării lor profesionale, la Chișinău va avea loc conferința „Perspective și oportunități de angajare pentru tinerii din Republica Moldova”. La eveniment vor participa oficiali guvernamentali, invitați speciali din țară și de peste hotare, precum și tineri specialiști și absolvenți ai instituțiilor de învățământ profesional.

Conferința va fi un punct de lansare în identificarea direcțiilor strategice pentru Inițiativa pentru angajabilitatea tinerilor, care facilitează colaborarea dintre instituții și actorii implicați în dezvoltarea și calificarea specialiștilor. Inițiativa pune accent pe promovarea angajabilității tinerilor în țară, consolidarea conexiunii cu piața muncii, prin formarea profesională de calitate, orientată spre satisfacerea necesităților mediului de afaceri și asigurarea domeniilor prioritare ale economiei naționale cu cadre calificate pe termen scurt, mediu și lung.

În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte care se referă la principalele obstacole de integrare a tinerilor pe piața muncii din țară și prezentarea unor soluții. De asemenea, conferința va fi și o platformă de identificare a acțiunilor de suport a tinerilor, în vederea creșterii capacităților de integrare profesională, dar și de dezvoltare a unei cariere, cu implicarea organizațiilor neguvernamentale.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Conferința va fi structurată în trei paneluri de discuții, cu următoarele subiecte:

  • Strategii și necesități privind suportul tinerilor, pentru integrarea pe piața muncii;
  • Implicarea mediului de afaceri în sporirea angajabilității tinerilor;
  • Abordări și soluții din partea sectorului asociativ, pentru sprijinirea integrării profesionale a tinerilor;

Ideea de a fi dezvoltată o Inițiativă pentru ocuparea tinerilor a fost lansată la conferința națională „Promovarea angajabilității tinerilor calificați pentru o dezvoltare sustenabilă”, desfășurată anterior. În cadrul evenimentului, la discuții și dezbateri au fost prezenți peste 150 de participanți, care au identificat împreună oportunități de formare, dar și perspective de angajare, în funcție de nevoile pieței muncii, pentru a îmbunătăți competențele tinerilor și a le spori șansele de a obține un job.

Conferința „Perspective și oportunități de angajare pentru tinerii din Republica Moldova” va avea loc pe data de 26 octombrie 2022.

Pentru a participa, vă puteți înregistra accesând următorul link https://forms.gle/Kf1MKPpEwe9Jass77

Evenimentul este organizat cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Realitatea Live

25 Mart. 2023, 19:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Mart. 2023, 19:31 // Actual //  Lupu Eduard

Şeicul Jassim Bin Hamad al Thani a făcut o ofertă de 5 miliarde de lire sterline (aproximativ 5,7 miliarde de euro) pentru cumpărarea grupării Manchester United, anunţă Sky News.

Potrivit sursei citate. şeicul Al Thani, preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB), este încrezător şi convins că oferta sa este cea mai bună pentru club şi că cele două părţi vor ajunge la o înţelegere.

Un alt doritor pentru achiziţionarea clubului este Jim Ratcliffe, proprietarul Ineos şi al grupării franceze OGC Nice.

Familia Glazer, actual proprietar al grupării din Manchester, vrea să primească 6,5 miliarde de euro, dar primele oferte se apropiau de 5 miliarde de euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău